Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kinderen zeer enthousiast met eigen bibliotheek

Kinderen zeer enthousiast met eigen bibliotheek

18/09/2021 03:05 - Sharon Singh

Lorenzo Jackson leest voor uit het voetbalboek 'Spelregels van voetbal'.

Lorenzo Jackson leest voor uit het voetbalboek 'Spelregels van voetbal'. Foto: Sharon Singh  

PARAMARIBO - Kinderen van stichting Gerhardina Johanna waren vrijdag niet weg te slaan van hun spiksplinternieuwe leeshoekje/bibliotheek. Ze pakten een puzzel, kleurboek of een leesboek, vormden groepen; het was een lust voor het oog. Vrijdag kreeg het kindertehuis aan de Willem Campagnestraat namelijk een bibliotheek geschonken. Haydi Berrenstein heeft samen met donateurs uit Nederland boeken, spelletjes en speeltjes ingezameld voor de pupillen. “Lezen is zeer belangrijk voor de algemene vorming, dus ben ik daarmee begonnen. Ik zou zoveel meer willen doen vooral op het gebied van kunst en cultuur”, vertelt Berrenstein. Maar alles op zijn tijd, zegt ze.

De noodkreet van het tehuis vorig jaar, als gevolg van de financiële crisis, heeft verschillende sociale organisaties bereikt. Daardoor kan deze stichting normaal in haar dagelijkse huishouding voorzien. Maandelijks krijgen ze levensmiddelen gedoneerd. "Met de schenkingen die we krijgen moeten we het doen. We hebben in het verleden ook geprobeerd om zelf te planten, helaas deden we iets verkeerds. De plantjes zijn dood gegaan. Dit keer willen we voor professionele begeleiding aankloppen bij het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij", deelt de directrice, Silvie Campagne, mee.

Tijdens de korte presentatie hebben drie pupillen een verhaal voorgelezen. Lorenzo Jackson, een van de vertellers, houdt van voetbal, dus is het bijna vanzelfsprekend dat hij uit een voetbalboek voorleest. "Je kunt mij elke keer achter een bal zien aanrennen en toch wist ik niet dat er zeventien regels zijn waaraan spelers zich moeten houden. Dank zij het boek weet ik het nu", benadrukt hij.

Maar Jackson heeft het niet alleen bij het lezen gehouden. De jongen ging plotseling rechtop staan, keek lijnrecht in de aanwezige camera's en zei: "Maar ik wil iets anders aan de samenleving meedelen. We zijn zeer tevreden met de boeken, spelletjes en speeltjes, maar helaas heeft het tehuis slechts één laptop. Wij moeten ook online studeren door Covid-19, maar kunnen dat helaas niet." Het tehuis telt 82 kinderen. Met zijn pleidooi hoopt hij mensen die een tweedehandse laptop thuis hebben liggen en die niet meer gebruiken, ertoe te bewegen die ter schenking te geven aan deze organisatie, zodat ook in deze nood wordt voorzien.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina