Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wereld Schoonmaakdag gehouden in zes districten

‘We moeten zo duurzaam mogelijk omgaan met onze omgeving’

18/09/2021 15:31 - Ricky Wirjosentono

Districtscommissaris Ricardo Bhola (l) van Paramaribo-Noordoost geeft het goede voorbeeld op het Gladiolenplein.

Districtscommissaris Ricardo Bhola (l) van Paramaribo-Noordoost geeft het goede voorbeeld op het Gladiolenplein. Foto: Ricky Wirjosentono  

PARAMARIBO - In zes districten van Suriname is zaterdag meegedaan aan World Cleanup Day ofwel Wereld Schoonmaakdag. De kick-off was op het Gladiolenplein te Zorg en Hoop, Paramaribo door Support Recycling Suriname (Suresur). Namens de overheid was districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost erbij. Hij stelt dat dagelijks schoongemaakt moet worden door elke burger. “Wij moeten onze verantwoordelijkheden kennen en zo duurzaam mogelijk omgaan met onze omgeving”, sprak de dc.

Op het Gladiolenplein was Sabrina Hasselbaink, lid van Suresur, de vrijwilligers erkentelijk voor hun bereidwilligheid en ondersteuning. Een groep padvinders hebben allen van Suresur symbolisch een pet gekregen als waardering voor hun inzet. Hasselbaink, die samen met de andere Suresur-bestuursleden grote inspanning voor de actie heeft geleverd, hoopt dat dit een signaal is aan medeburgers. "Wij zijn al op een punt dat Suriname en de aarde behoorlijk vervuilt zijn. Ik heb altijd benadrukt dat de World Cleanup Day bedoeld is al bewustwording. Er is al vervuiling en mensen weten dat. Maar nu moeten wij ze nog bewuster maken met een dag als vandaag."

Wereldschoonmaakdag (2)

De locaties waar vrijwilligers hebben schoongemaakt zijn Gladiolenplein (tot het Diakonessenhuis),  Letitia Vriesdelaan (Cultuurtuin en omgeving), Leonsbergsteiger, Latourweg (voetbalveld en omgeving), Speeltuin te Flora, Weg naar Zee (bedevaartsoord en crematieoord), Munder (De Boerbuitenweg), Beekhuizen (Abrabroki), district Saramacca (O.S. Jarikaba en omgeving Grosmichelweg-Lakatanweg en Bananenbacovenweg), district Commewijne (Nieuw-Amsterdam, Meerzorg, Tamanredjo en Alkmaar), district Para (La Vigilantia bij Suriname Port Services NV, district Marowijne (strand Galibi) en de binnenstad van Nieuw-Nickerie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina