Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Henry Seedorf: ‘Ik was nooit uit het politiekorps’

Henry Seedorf: ‘Ik was nooit uit het politiekorps’

19/09/2021 00:01 - Euritha Tjan A Way

Commissaris van politie tevens plaatsvervangend korpschef Henry Seedorf.

Commissaris van politie tevens plaatsvervangend korpschef Henry Seedorf. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Commissaris van politie Henry Seedorf is het er niet mee eens dat zijn geval vergeleken wordt met het herintreden van Shivanand Ramlall in het korps en diens benoeming tot commissaris. “Ik ben namelijk nooit uit het korps weggegaan. Ik was uitgeleend door het korps aan het ministerie van Justitie en Politie waar ik bezig was met beleidswerk als politiefunctionaris”, licht Seedorf toe.

Dit in tegenstelling tot Ramlall die met ontslag was gegaan uit de politiedienst, zijn herintrede heeft gedaan als politiefunctionaris en in de rang van commissaris is benoemd, zonder dat korpschef Roberto Prade daarin is gekend. Naar verluidt evenmin minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Ramlall is begin september benoemd tot de nieuwe directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid. Ongeveer een jaar daarvoor is hij door Amoksi ontheven als directeur Algemeen Beheer.

Seedorf, die nu ook plaatsvervangend korpschef is, was onder toenmalig korpschef Delano Braam aangesteld op Justitie en Politie toen huidig president Santokhi justitieminister was. "Er is toen een schrijven geweest naar de korpschef, omdat mutaties op het ministerie allemaal via hem moeten gaan", vertelt Seedorf. "In dat schrijven is duidelijk aangegeven dat ik niet uit het korps ben en dat ik mijn anciënniteit en rang blijf behouden. Ik heb ook al mijn bevorderingen op het ministerie gehad." Seedorf legt verder uit dat het wel vaker gebeurt dat een politieman niet met opsporing belast is, maar op een andere manier een bijdrage levert.

De plaatsvervangend korpschef zegt ook dat het terugkeren van hem in de actieve politiedienst heel goed met korpschef Prade is besproken en goed is voorbereid. "Het duurde wel even omdat zaken niet helemaal duidelijk waren voor de minister die toen aanzat, maar daarna kwam het in orde."

Er zijn ook wettelijke procedures die gevolgd moeten worden bij een herindiensttreding als iemand al enige tijd uit de politiedienst is, dus met ontslag zoals Ramlall. Die zou gescreend moeten worden en zou ook een examen moeten afleggen. Ramlall was al langer dan tien jaar niet meer in de politiedienst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina