Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Op een gezonde manier geld in zamelen voor baby’s

Op een gezonde manier geld in zamelen voor baby’s

19/09/2021 14:29 - Amanda Palis

Gene Beck (voorgrond), eigenaar van Core Five tijdes, de 'Burpees for Babies Challenge'. Verder van hem is Mark Tawjoeram die  in een uur 607 burpees maakte.

Gene Beck (voorgrond), eigenaar van Core Five tijdes, de 'Burpees for Babies Challenge'. Verder van hem is Mark Tawjoeram die in een uur 607 burpees maakte. Foto: Amanda Palis  

PARAMARIBO - De situatie voor de kinderzorg in Suriname is nijpend. Daarom voelde Ruth Sinkler zich geroepen om een speciale inzamelingsactie te houden voor de Vereniging van Kinderartsen in Suriname. Zij is voorzitter van de Stichting Inspire to Lead.

"Maar we gaan geld inzamelen op een leuke en gezonde manier", zegt Sinkler. In het weekend hebben verschillende sportscholen, zoals Core Five, Crossfit Longclaw en Rock Crossfit Paramaribo, mee gedaan aan de 'Burpees for babies Challenge'.

Ook kinderarts Laurindo Kloof heeft meegedaan aan de challenge. Kloof is zeer ingenomen met het initiatief en beaamt dat de situatie voor de kinderzorg heel ernstig is. "Kinderen hebben niets te maken met deze politieke situatie maar ervaren wel alle nadelige gevolgen. We moeten een stem vormen voor deze groep. En daarom ben ik blij dat er initiatieven worden ondernomen", aldus de kinderarts. Tot gistermiddag Kloof SRD 37.000 opgehaald.

Sinkler: "Het is echt geweldig hoe mensen zich hebben opgegeven om mee te doen. Hoeveel het in totaal werkelijk wordt weten we pas na enkele dagen. Als dat geld binnen is dan overhandigen we alles aan de Verenging van Kinderartsen in Suriname en dan moeten zij verder kijken wat ze zullen kopen." Volgens kinderarts is een 'hele waslijst' aan zaken nodig voor de zorg van de kinderen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina