Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OW werkt aan invoering tolheffing wegen en bruggen

OW werkt aan invoering tolheffing wegen en bruggen

20/09/2021 00:25 - (Bewerkt persbericht)

OW werkt aan invoering tolheffing wegen en bruggen

 

PARAMARIBO - Het ministerie van Openbare Werken (OW) werkt aan een plan voor tolheffing voor bepaalde wegen en bruggen landelijk. OW zegt hiertoe genoodzaakt te zijn omdat de onderhoudskosten van wegen en bruggen in de afgelopen periode ‘explosief’ zijn toegenomen. Zo meldt de Communicatiedienst Suriname (CDS) in een persbericht. “De torenhoge onderhoudskosten zijn haast niet te betalen.”

Daarom is het ministerie genoodzaakt voor duurzaam onderhoud en beheer van wegen en bruggen, "genoodzaakt tolheffing met grote mate van rechtvaardigheid in te voeren". OW heeft opdracht gegeven aan enkele deskundigen, waaronder de Wegenautoriteit Suriname en particuliere instanties, een onderzoek te doen naar hoe de tolstructurering kan worden ingevoerd.

Er dient vervolgens een voorstel te komen waarbij wegen worden uitgegeven als een concessie in public-private-partnership-verband. Een particulier bedrijf zal dan zorgen voor het onderhoud. De concessionaris krijgt daarbij de verantwoordelijkheid het geld te innen moet zorg ervoor dragen dat de wegen in een goede staat blijven verkeren. 

Het ligt in de bedoeling om binnenkort te starten met een pilotproject, waarbij voor laterietwegen voornamelijk voor zwaar verkeer tolheffing zal gelden, met uitzondering van de plaatselijke bewoners. Mogelijk dat in de eerste helft van 2022 de eerste tolhuisjes kunnen worden ingevoerd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina