Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veerkracht tekenend voor hechte U20-vrouwenvoetbalselectie

Veerkracht tekenend voor hechte U20-vrouwenvoetbalselectie

20/09/2021 05:59 - Marinio Balsemhof

Latifah Moedjijo feliciteert Saveira Gallant (10) met haar eerste goal tegen Belize. Gallant scoorde vier keer in de twee duels.

Latifah Moedjijo feliciteert Saveira Gallant (10) met haar eerste goal tegen Belize. Gallant scoorde vier keer in de twee duels. Foto: Concacaf  

PARAMARIBO - De eerste vijf positieve testen, nog vóór de aftrap van de eerste ontmoeting op 13 september (5-2 winst op Grenada), legden al een domper, maar de ellende werd groter toen daarna nog drie speelsters besmet raakten en Jeroe slechts twaalf vrouwen ter beschikking had voor de cruciale ontmoeting van 15 september. Het werd puzzelen, maar de voetbalsters toonden veerkracht en wonnen poule D door Belize met 3-2 te verslaan.

Het was niet makkelijk geeft Jeroe toe. "Je moet als leidinggevende ook goed in je schoenen staan om je niet uit het veld te laten slaan. Vooral omdat onze hele aanvalslinie, met uitzondering van Saveira Gallant (vier goals), positief was", zegt de bondscoach trots. Het was voor hem een heel leerrijke ervaring om onder deze situatie te werken, nuchter te blijven en goed met zaken te dealen.

Daags na de tweede partij testten ook hij en fysiotherapeut Abriëna Macnack positief. Door de hele toestand is de band tussen speelsters wel hechter geworden. Het ging er vrijdag emotioneel aan toe toen een deel zich opmaakte om terug te keren. In tranen lieten zij hun medespeelsters, Jeroe en Macnack achter. De besmette leden van de delegatie moeten tien dagen in quarantaine, voordat ze terug mogen vliegen. Bondsarts Prewien Mankoe is achtergebleven om hun herstelproces in de gaten te houden.

De coach en zijn staf zullen de komende drie maanden vooral aan de basisvoetbalhandelingen moeten werken om in de volgende ronde ook succesvol te zijn. "Om te kunnen overleven zal hard aan deze punten moeten worden gewerkt. Ook het technisch inzicht zowel individueel als collectief moet beter. Deze drie maanden gaan wij ons sterk daarin maken."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina