Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Wij zijn in Suriname en wij gaan voetballen’

‘Wij zijn in Suriname en wij gaan voetballen’

20/09/2021 17:51 - Marinio Balsemhof

‘Wij zijn in Suriname en wij gaan voetballen’

Foto: Straffon Images  

PARAMARIBO - “Wij zijn in Suriname en wij gaan voetballen.” Met deze woorden sloot Inter Moengotapoe-coach, Jozef Joekoe, de virtuele persconferentie, daags voor de Concacaf Leaguewedstrijd tegen Olimpia uit Honduras, af. Om een goed resultaat te halen, zal zijn ploeg dinsdag met verschillende zaken moeten afrekenen in het Franklin Essed Stadion. Dit vereist veel karakter, maar de coach is ervan overtuigd dat zijn jongens deze hordes zullen overwinnen.

Joekoe en zijn aanvoerder, Naldo Kwasie, zijn zich ervan bewust dat zij, ten opzichte van de Hondurese recordkampioen, op verschillende gebieden een achterstand hebben. Echter, het geloof in eigen kunnen is erg groot bij de ploeg uit Moengo. Behalve dat het schort aan wedstrijdritme, omdat de competitie al langer dan anderhalf jaar stilligt in Suriname, zal er hoogstwaarschijnlijk in een leeg stadion worden gespeeld. Voorts is het zo dat de ploeg uit het Midden-Amerikaanse land alleen uit professionele voetballers bestaat, terwijl het Surinaamse team veelal amateurs bevat.

Inter Moengotapoe is zich ervan bewust dat Olimpia al tien competitiewedstrijden in de benen heeft en op de tweede plaats in de Hondurese competitie staat. Door enkele oefenwedstrijden te spelen tegen buurtverenigingen en topspelers van verschillende Surinaamse ploegen heeft de Moengonese club getracht wedstrijdritme op te bouwen, wat niet helemaal is gelukt.

Zowel de coach als de aanvoerder had graag dat er publiek bij kon zijn. Intussen is bekendgemaakt dat eenieder die een PCR-test kan overleggen, het stadion in mag. De prijs hiervan zal ertoe leiden dat het publiek ervoor kiest om de wedstrijd op televisie te volgen. "Het zou geweldig zijn als er publiek aanwezig was, omdat Inter Moengotapoe een grote aanhang heeft", zegt Joekoe. Kwasie beaamt dit en voegt eraan toe dat spelen met publiek altijd een boost geeft.

Joekoe is blij dat hij er deze keer wel bij kan zijn. Hij moest de vorige ronde vanwege een positieve coronatest missen. "Ik ben blij omdat de beïnvloeding nu van dichtbij kan plaatsvinden", zegt hij. Zij hebben het beeldmateriaal van Olimpia bestudeerd en al een strijdplan klaarliggen. "Wij zullen vanuit een gesloten verdediging proberen aan te vallen. Zowel de coach als Kwassie geeft aan dat zij vooral over de flanken wil aanvallen.-.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina