Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gudrun NV hangt juwelen aan de wilgen

Gudrun NV hangt juwelen aan de wilgen

21/09/2021 11:11 - Sharon Singh

Gudrun NV hangt juwelen aan de wilgen

Foto: collectie Gudrun NV  

PARAMARIBO - De juwelierszaak van Gudrun de Vries, houdt na zeventien jaar op te bestaan. De sluiting van Gudrun NV, komt als een donderslag bij heldere hemel. Het besluit heeft volgens de eigenaresse niets te maken met de coronapandemie of de financiële crisis. Ze moest een keuze maken tussen haar onderneming en de gezondheid van haar elfjarige zoon.

"Ik heb ongeveer zes weken geleden ontdekt dat mijn zoontje diabetes type 1 heeft. Dat was vrij plotseling en hij moest acuut opgenomen worden", legt de juwelier uit. Diabetes type 1 is een chronische auto-immuunziekte en de mogelijkheden qua gezondheidzorg zijn volgens De Vries in Nederland vele malen groter dan in Suriname. Ze sloot haar juwelierszaak en vertrok.

De zaak stond bekend vanwege de exclusieve collectie aan zoetwaterparels en edelstenen. Het assortiment was een combinatie van eigen ontwerpen en ingekochte sieraden. Over haar volgende stap heeft De Vries nog niet nagedacht. "Ik heb alles 'on hold' gezet, totdat mijn kind geaard is, zichzelf gevonden heeft en goed functioneert. Pas dan kan ik verder over de toekomst nadenken."

Lees het volledig artikel in de woensdageditie van de Ware Tijd

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina