Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regelmatig infosessies bij uitbaggeren Surinamerivier

Regelmatig infosessies bij uitbaggeren Surinamerivier

21/09/2021 16:55 - Van onze redactie

Regelmatig infosessies bij uitbaggeren Surinamerivier

 

PARAMARIBO - Nu het uitbaggeren van de Surinamerivier weer van start is gegaan, zal het ministerie van Openbare Werken (OW) regelmatig informatie verschaffen over het verloop van de werkzaamheden en in overleg treden met de stakeholders. Dat laat voornoemd departement in een persbericht weten. Bij een presentatiebijeenkomst ging Satish Mohan, onderdirecteur Natte Civieltechnische Werken namens OW al in op zaken die te maken hebben met projectmanagement. Hij benadrukte het uitermate groot belang van soortgelijke informatiemomenten tijdens het project.

MAS-directeur Michel Amafo heeft op zijn beurt het tarievenbeleid uitvoerig in kaart gebracht. De afgevaardigden Robin Mansour en Robert Bosman van Joint Venture baggerbedrijf De Boer-Boskalis hebben de uitvoering van het project gedetailleerd uiteengezet tijdens hun presentatie, terwijl Vivek Badalchaudhari van ACE Consultancy de presentatiesessie afsloot door nadruk te leggen op de totale controle- en milieuaspecten tijdens de directievoering. Gedurende deze informatiesessie zijn stakeholders in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en waar nodig in discussie te gaan met de presentatoren.

Afgezien van bedrijven die langs de Surinamerivier zijn gevestigd, waren ook boothouders- en vissersverenigingen in voldoende mate vertegenwoordigd om van de juiste informatie voorzien te worden. Daar werd op gewezen dat het project door de Joint Venture De Boer-Boskalis wordt voorgefinancierd. De terugbetaling zal in een later stadium geschieden middels tarieven die geïnd gaan worden van bedrijven die gebruik zullen maken van de rivier. De belangrijkste reden van deze meeting is volgens OW-minister Riad Nurmohamed om de toekomst van het baggerproject te bepalen.

Het ligt namelijk in de bedoeling om deze opdrachten langzamerhand over te dragen aan bedrijven die gebruikmaken van de Surinamerivier. De bewindsman neemt een voorbeeld aan andere landen waar dit systeem een succes is geworden. Het OW-ministerie is voornemens uiterlijk december 2021 voorbereid te zijn op de toekomst van de Surinamerivier. "Het beleid zal worden bepaald in samenspraak met de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en Ruimtelijke Ordening en Milieu", zei de bewindsman.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina