Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Schandalig

COLUMN: Schandalig

22/09/2021 14:00 - SERIEUS!?

Ivan Cairo

Ivan Cairo  

De samenleving wordt hoe langer hoe rustelozer. Wie gedacht had dat er wat rust in de tent zou komen met het aantreden van de nieuwe regering is tot nu toe bedrogen uitgekomen. Ik in ieder geval.

Vanaf haar aantreden op 16 juli vorig jaar wordt de samenleving getrakteerd op schandaal op schandaal afgewisseld met discutabele benoemingen en controversiële besluiten. Schandalig, dat tempo waarop alles gebeurt. Het begon met de benoeming van de first lady in de raad van commissarissen van Staatsolie waarbij zelfs de statuten gewijzigd moesten worden om dat mogelijk te maken. Daarnaast de andere functies die ze kreeg en de benoemingen van naaste familieleden van de vicepresident in allerlei vooruitgeschoven overheidsfuncties.

Toen had je de royale verhoging van de brandstoftoelage voor regeringsleden, wat na gemopper vanuit de gemeenschap werd geparkeerd. Niet teruggedraaid, maar aangehouden. We kennen die constructie van de vorige regering toen de verhoging van ministerssalarissen werd aangehouden en bij de wisseling van de wacht de ex-ministers alsook de ex-president en ex-vicepresident karrevrachten nodig hadden om de achterstallige loonuitkering te versjouwen.

Toen kregen we het Surfin-debacle en een vracht aan andere zaken. Je zou wedden dat de regering haar voorganger wil nadoen en voorbijstreven in het nemen van discutabele besluiten. Nu wordt de samenleving beziggehouden door de benoeming van een commissaris van politie en de voorgenomen aankoop van landbouwgrond in Nickerie.

Vorige week was dat nog de aankoop van een nieuwe auto voor de Surinaamse ambassadeur in Nederland. De prioriteitenklok van de regering is volgens sommigen behoorlijk in de war. Alsof Chan, na het presidentiële pluche onder zijn achterste te hebben gevoeld, de touch met zijn 'bromkidyari' totaal heeft verloren. Aan de lopende band wordt zelf munitie aangereikt aan de oppositie en critici om de regering onder vuur te nemen. Het wordt tijd dat de regering haar schandaaltempo temporiseert. Laat de samenleving even op adem komen, nôh.

Een collega zei het gisteren in onze appgroep 'never a dull moment in Su', weliswaar in een ander verband. De waarnemend president figureerde namelijk in de wedstrijd van Inter Moengotapoe versus CD Olimpia van Honduras. Als het doel van zijn figurantenoptreden, nota bene als aanvoerder, was om een paar pondjes af te vallen, heeft hij het naar het schijnt niet onverdienstelijk gedaan. Hij heeft behoorlijk gezweet, maar aan een behoorlijk potje voetbal kwam hij niet toe. In ieder geval zorgde Bravo gisteren op sociale media voor amusement en vertier en werd de dagelijkse sleur en het geklaag over al de schandalen even vergeten. We hebben lekker kunnen lachen en pret maken. Bravo, bedankt.

ivancairo@yahoo.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina