Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Intensieve scholing basketbalofficials

Intensieve scholing basketbalofficials

22/09/2021 17:17 - Stan Herewood

Mitchell Zeefuik (l) en Harold Meinzak (r) hebben hun licentie behaald en zijn tot en met 2023 Fiba-arbiter. Meinzak haalde ook de licentie als instructeur.

Mitchell Zeefuik (l) en Harold Meinzak (r) hebben hun licentie behaald en zijn tot en met 2023 Fiba-arbiter. Meinzak haalde ook de licentie als instructeur.  

PARAMARIBO - Ondanks de Covid-19-pandemie hebben drie officials, verbonden aan de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA), intensief online afstandsonderwijs gevolgd onder auspiciën van de Internationale Basketbalfederatie, de Fiba. Wilfred Zeefuik (commissioner), Harold Meinzak (arbiter en instructeur) en Mitchell Zeefuik (arbiter) hebben de Fiba-licentie ontvangen waarvan tot en met 2023 gebruik mag worden gemaakt.

Met het verkrijgen van de licentie en de toegevoegde waarde aan het basketbalkader geeft de SBA uitvoering aan het beleidsplan 2019-2023 waarin aandacht is besteed aan trainingen en opleidingen. Opleiding ziet de associatie in het plan als een voortdurend proces, vooral op clubniveau.

Ook op high level-niveau zijn SBA-officials actief. Luciën Nijman, Ray Emanuels, Wilfred Zeefuik en Gilbert Soesman volgen momenteel online een high performance coachestraining die gestart is in maart en in november eindigt. Onder meer worden onderwezen coaching filosofie en leiderschap, fysiologie, kracht en conditie en mentale voorbereiding op internationale wedstrijden voor sporter en coach.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina