Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inter Moengotapoe op rand van uitschakeling in Concacaf League

Inter Moengotapoe op rand van uitschakeling in Concacaf League

22/09/2021 00:00 - Marinio Balsemhof

Inter Moengotapoe op rand van uitschakeling in Concacaf League

Foto: En Cancha Mexico  

PARAMARIBO - Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft dinsdag zichzelf, zijn club Inter Moengotapoe en het Surinaams voetbal te schande gezet toen hij dinsdag met rugnummer 61 het veld opkwam. Voorafgaand aan de wedstrijd haalde coach Jozef Joekoe al aan met welke problemen zij vanwege de lange voetbalstop moesten dealen, maar hij had waarschijnlijk niet verwacht dat de 60-jarge clubeigenaar zichzelf zou opstellen.

Volgens de coach hadden de spelers het verzoek van Brunswijk om een kwartier mee te doen goedgekeurd, maar die vijftien minuten werden er uiteindelijk vijfenvijftig. Die frats kwam de landskampioen duur te staan, want zij werden met maar liefst 6-0 afgestraft. Hierdoor is het bereiken van de volgende ronde nagenoeg onmogelijk.

Inter Moengotapoe was duidelijk een maatje te klein voor de recordkampioen van Honduras. Met het meedoen van Brunswijk werd het nog zwaarder voor de overige tien spelers. Tijdens de gebruikelijke persconferentie na de wedstrijd, gaf Joekoe aan dat het conditioneel veel van hen heeft gevergd. Nadat de clubeigenaar genoeg had, waren zij nagenoeg uitgeblust, waardoor zijn club ook na de wissels niet de kracht had om nog toe te slaan.

Inter Moengotapoe kwam al na een kwartier op achterstand na handsbal van Ronaldo Bemle. Jerry Bengston maakte vanaf de elfmeterstip van Inter Moengotapoe geen fout en zette de bezoekers hiermee op een 1-0 vorsprong. Carlos Pineda en Edwin Rodriguez zorgden er daarbovenop voor dat de bezoekers met een ruime voorsprong (3-0) de rust ingingen.

Na rust was het wachten op de wissel van Brunswijk. Zijn wissel maakte nauwelijks een verschil. Inter Moengotapoe was niet bij machte om Olimpia aan banden te leggen. Zij holden duidelijk achter de feiten aan en het was vooral aan doelman Obrendo Huiswoud te danken dat de score niet hoger heeft gelegen. Hij kon echter niet voorkomen dat Diego Reyes en Eddy Hernandez (tweemaal) nog drie goals maakten.

Inter Moengotapoe mocht daartussen nog een strafschop nemen nadat Rievaldo Doorson in het strafschopgebied was neergelegd. Die bal werd echter naast geschoten door Miguel Darson. Kort daarna beging Doorson een zware tackle op Pineda, die met rood werd afgestraft door arbiter Oliver Vergara. Zijn afwezigheid zal ongetwijfeld een aderlating zijn voor Inter Moengotapoe in de uitwedstrijd op 28 september.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina