Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ramadhin roept op tot bundeling in strijd tegen Covid-19

Ramadhin roept op tot bundeling in strijd tegen Covid-19

22/09/2021 06:05 - Van onze redactie

Ramadhin roept op tot bundeling in strijd tegen Covid-19

 

PARAMARIBO - Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft dinsdag in een videoboodschap zorgwerkers hartelijk bedankt voor hun onaflatende inzet en energie in de strijd tegen Covid-19. De minister wijst er ook extra op dat de sector bijzonder onder druk staat. “We zien een fikse toename van besmettingen en dat een aantal mensen in grote gezondheidsproblemen komt en opgenomen moet worden”, stelt hij. Tot de groep die door ziekte overrompeld wordt, behoren ook zorgwerkers, wat de druk op die sector alleen maar nog groter maakt.

Ondanks de nijpende situatie, zijn ook ditmaal de Covid-19 maatregelen niet verder verscherpt. De overheid heeft de periode waarvoor de huidige regels gelden, verruimd tot en met 11 oktober. Maar Ramadhin deed wel een dringende landelijke oproep aan alle artsen, verpleegkundigen en ziekenverzorgers om indien ze ingezet wensen te worden in de covidstrijd, contact op te nemen met het ministerie.

"Ik roep alle huisartsen, die te midden van de drukke huisartsenpraktijken nog een beetje tijd hebben op, maakt u contact met het ministerie." Ook medische studenten werd gevraagd hierin een bijdrage te leveren. "Zorgwerkers raken uitgeput. We moeten kijken hoe we de gap die bij uitval van die werkers zal ontstaan zo klein mogelijk kunnen houden. Ik roep op tot een gezamenlijke inspanning om de strijd tegen Covid-19 te gaan winnen", aldus de minister.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina