Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gepensioneerden ontvangen koerscompensatie verlaat

Gepensioneerden ontvangen koerscompensatie verlaat

23/09/2021 02:02 - Van onze redactie

Gepensioneerden ontvangen koerscompensatie verlaat

 

PARAMARIBO - Op zijn laatst 1 oktober ontvangen de gepensioneerden de opgetrokken koopkrachtversterking van SRD 590 die deze maand is ingegaan. Dat heeft Darmradj Parohi, directeur van het ministerie van Financiën en Planning, verzekerd tegenover de Communicatiedienst Suriname (CDS).

Op 13 september bereikten de overheid en vakbeweging over de lastenverlichting, ook wel koopkrachtversterking voor ambtenaren, aan hen gelijkgestelden en gepensioneerden. Echter, Parohi beweert dat toen de salarisslips van de gepensioneerden van september al waren opgemaakt, waardoor de aangepaste koopkrachtversterking niet kon worden meegenomen. De directeur belooft dat het bedrag uiterlijk 1 oktober additioneel wordt overgemaakt voor de gepensioneerden.

De aanpassing en uitbetaling van de koopkrachtversterking aan de ambtenaren en gepensioneerden gaat tot eind december dit jaar door. Het bedrag is belastingvrij. De koopkrachtversterking van de ambtenaren en de aan hen gelijkgestelden werd met SRD 100 opgetrokken naar SRD 800. Voor de gepensioneerden is dat 70 procent van SRD 700 (SRD 490) plus SRD 100, wat het totaalbedrag brengt op SRD 590. "Het is een lastenverlichting. We kunnen niet in alles tegemoetkomen, maar de regering gaat stap voor stap richting de goede weg."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina