Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon-A-Fat gaat voor tweede termijn als SOC-voorzitter

Tjon-A-Fat gaat voor tweede termijn als SOC-voorzitter

23/09/2021 10:03 - Terence Oosterwolde

Ramon Tjon-A-Fat (r) volgde op 18 september 2017 Guno van der Jagt (l) op als SOC-voorzitter en gaat vrijdag voor een tweede termijn.

Ramon Tjon-A-Fat (r) volgde op 18 september 2017 Guno van der Jagt (l) op als SOC-voorzitter en gaat vrijdag voor een tweede termijn. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - "Beoordeel ons op het gevoerde beleid." Dat is de oproep van Ramon Tjon-A-Fat aan de zeventien lidbonden van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) die vrijdag naar de stembus gaan. Hij ambieert een tweede termijn als voorzitter. Zijn tegenkandidaat is Lionel Blokland, die leiding geeft aan de Surinaamse Volleybalbond.

Tjon-A-Fat zegt tegen de Ware Tijd er bewust voor te hebben gekozen om in de aanloop naar de bestuursverkiezing uit de media te blijven. "Ik wil niet worden beoordeeld op lobbyen en mensen functies en andere zaken beloven om binnen te komen. We hebben een job gedaan en willen worden beoordeeld op ons beleid. Dat is onze propaganda."

De voorzitter erkent dat wat er is gepresteerd in de vier jaar nog niet is wat het wezen moet. "Ik ben op een punt met mijn bestuur dat dit wat we tot nu toe hebben gepresteerd, in feite in twee jaar, we met een volgende termijn hoger op kunnen tillen." De voorzitter verduidelijkt dat de eerste twee jaar moeilijk zijn geweest vanwege de 'chaos' die werd aangetroffen.

Samen met Tjon-A-Fat stellen Rishmidevi Kirtie Algoe, Desiré Eendragt, Manodj Hindori, Anne-Marel Linger en Dennis Mac Donald zich herkiesbaar. Antonius Stienstra en Desiré Hooghart keren niet terug en nieuw op zijn lijst zijn Conrad Issa (voorzitter basketbalassociatie), Chanderkant Ravin Changoer (voorzitter worstelfederatie) en Saskia Karg (bestuurslid wielrenunie).

Op de lijst-Blokland staan judoka Johan Nekrui, Afina Edenburg, martial arts-vechter Remie Burke, internationale tennisofficial John Goede en wielrencoach Earl van Wilgen. Dat er een tweede kandidatenlijst is stoort Tjon-A-Fat niet. "Het is een democratisch recht van iedereen." Hij beseft dat er altijd krachten zullen zijn die zeggen dat ze het anders willen. "You can't win them all", zegt hij nuchter.

*Lees het uitgebreide interview in onze weekendeditie 24 t/m 26 september

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina