Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vaccinatie in rurale gebieden nog tergend langzaam

Vaccinatie in rurale gebieden nog tergend langzaam

23/09/2021 19:52 - Euritha Tjan A Way

Voorzitter van de Stuurgroep Covid-19 Communicatie Soenita Nannan Panday-Gopisingh.

Voorzitter van de Stuurgroep Covid-19 Communicatie Soenita Nannan Panday-Gopisingh. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het vaccineren gaat tergend traag. “Procentje voor procentje, gaat het”, meldt de voorzitter van de Stuurgroep Covid-19 Communicatie Soenita Nannan Panday-Gopisingh. Tijdens de Covid-19 persconferentie donderdag werd herhaaldelijk opgeroepen om te gaan vaccineren.

Ook werden verschillende slides vertoond waaruit blijkt dat de districten Brokopondo, Sipaliwini en Marowijne een zeer laag percentage gevaccineerde hebben. Respectievelijk ging dat om 1 procent, 1,5 procent en 4.5 procent. "Het is laag, we weten het, maar het gaat meer worden. We gaan de mensen overtuigen", aldus Nannan Panday-Gopisingh geruststellend.

Ook in districten waar er een hoog percentage aan gevaccineerde is, zoals Nickerie (boven 50 procent) blijkt dat er in rurale gebieden weinig gevaccineerd wordt, meldt manager Operationele Zaken van het Mungra Medisch Centrum Inder Jaglall. Het centrum is ook verantwoordelijk voor de rurale gebieden in Nickerie zoals het Wayambo en Kabalebogebied. "Als wij dan na weken oproepen een dure missie organiseren en aankomen in zulke gebieden, dan zien we maar een handjevol mensen. Zelfs de kapiteins en basya laten zich niet vaccineren. Dat is jammer want die zijn de mensen die het voorbeeld moeten geven."

Uit de cijfers blijkt dat er maar drie mensen zijn overleden die volledig gevaccineerd zijn aan Covid-19 doordat ze ernstige onderliggende ziektes hadden. Deels gevaccineerd stierven er zeven en niet gevaccineerd zeventig.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina