Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 10 km Road Classic Race mogelijk naar december

10 km Road Classic Race mogelijk naar december

24/09/2021 10:07 - Marinio Balsemhof

Dennis Mac Donald, voorzitter van de Surinaamse Atletiekbond.

Dennis Mac Donald, voorzitter van de Surinaamse Atletiekbond. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De negentiende South American 10 km Road Race Classic die op 31 oktober zou worden gehouden, wordt mogelijk uitgesteld. De reden daartoe is de enorme toename van de coronabesmettingen in Suriname. Dennis Mac Donald, voorzitter van de Surinaamse Atletiekbond (SAB), zegt tegen de Ware Tijd dat zijn bestuur dit weekend bij elkaar komt om een definitief besluit te nemen.

"Vanwege het groot aantal besmettingen denk ik niet de autoriteiten ons voorlopig toestemming zullen verlenen", zegt hij. Het verzoek van de SAB ligt nog steeds bij de autoriteiten. "Als ik naar de situatie kijk, zou het ook niet correct zijn als de autoriteiten toestemming verlenen. Maar wat vaststaat is dat het evenement doorgaat. Wij zullen het waarschijnlijk verschuiven naar de eerste week in december."

Ook bij de SAB heerst er twijfel of het evenement voortgang moet vinden. "Vooral omdat er ook een onderdeel voor kinderen is ingelast", zegt de voorzitter bezorgd. Er is volgens Mac Donald wel genoeg belangstelling voor de loop. "Wij worden constant gebeld om te vragen of de inschrijving al is begonnen", zegt hij. Maar die zal pas worden opengesteld wanneer de autoriteiten toestemming verlenen om het evenement te organiseren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina