Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brunswijk ontvangt wereldkampioen kickboksen

Brunswijk ontvangt wereldkampioen kickboksen

24/09/2021 03:08 - Van onze redactie

Brunswijk ontvangt wereldkampioen kickboksen

 

PARAMARIBO - Waarnemend president Ronnie Brunswijk die in de afgelopen dagen internationaal de headlines haalde vanwege zijn eigen sportprestatie, toonde zich zeer ingenomen met de geleverde prestatie van Donovan Wisse. In een bericht van het Directoraat Volkscommunicatie wordt vermeld dat Brunswijk als geen ander weet wat het betekent om een topprestatie neer te zetten.

"Om meer Surinaams talent tot prestaties op wereldniveau te brengen is de regering bezig uit te werken hoe de Surinaamse sporter beter te waarderen, ondersteunen en begeleiden in hun streven naar het leveren van topprestaties." De waarnemend president heeft zich eraan gecommitteerd om ook de ontwikkeling van beleid op sportgebied nauw gade te slaan. Donovan Wisse presenteerde woensdag vol trots zijn belt aan Brunswijk. Vol blijdschap deelde hij zijn ervaring met de Brunswijk. Middels een technical knock-out werd Wisse op 4 september uitgeroepen tot wereldkampioen kickbokser.

"Hiermee plaatste ook hij Suriname op de wereldkaart", aldus het Directoraat Volkscommunicatie. Earnie Enig die de topsporter vergezelde zei vol overtuiging dat Wisse de beste wereldkampioen is. En dat deze kampioen ondanks zijn Nederlandse nationaliteit zich trots voelt om zich de Surinaamse wereldkampioen te noemen. "Hij zal ons trotser maken en wij als Surinamers moeten het koesteren en beseffen dat het om een wereldkampioen gaat", waren Enig zijn woorden. Wisse zal begin volgend jaar zijn titel verdedigen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina