Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Rijkeluispeeltje

COLUMN: Rijkeluispeeltje

24/09/2021 14:00 - REFLECTIE

COLUMN: Rijkeluispeeltje

Iwan Brave.  

Oops… Ronnie Brunswijk did it again! Hij haalde CNN, ESPN en tal van andere internationale nieuwssites. “Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk schreef geschiedenis door op 60-jarige leeftijd de oudste speler te worden die in een internationale clubcompetitie speelde”, schreef ESPN.

Dat Brunswijk met rugnummer 61 - 'ode' aan zijn bouwjaar - het voetbalveld betrad, betekent dat hij ego-marketing belangrijker acht dan het aanzien van zijn club, de SVB, de internationale competitie en dat van Suriname.

"That is some real crazy rich guy stuff", schreef nieuwsblog The Big Lead en stipte hiermee de essentie van het probleem aan. Wie in te veel geld zwemt, ziet in alles een rijkeluispeeltje. 'The world is yours', zoals in de maffiaklassieker 'Scarface' wordt gesteld. Is dat niet genoeg dan maar de ruimte bestormen, zoals de verveelde 'ruimtemiljardairs' Elon Musk, Richard Branson en Jeff Bezos dat doen.

Miljonair Brunswijk dacht vast: dan kan ik de Concacaf-competitie bestormen met mijn welvaartspens en daarna met geld strooien? Normaal lachen met zo'n ludieke actie! Maar gezien Huize Ashiana eerst een 'noodkreet' moest slaken om kwetsbare oudjes van voeding te voorzien en dat Stichting 1 voor 12 aan kindertehuizen geen brood meer kan garanderen, is het alleen maar om te huilen. Brunswijk heeft vooral disrespect getoond voor de noden van het verarmde Surinaams volk, waarvan hij vicepresident is.

Ach, niets aan de hand. Immers Trump speelde golf en Obama basketbal, trekt zijn partij de vergelijking op Facebook. Inderdaad niets bijzonder aan sportende (vice)presidenten die miljonair zijn. Enig verschil is dat de wereld zich nu vermaakt afvraagt: "Waar ligt dat koddige bananenrepubliekje?"

Verder niets om voor te schamen. Het kostte Brunswijk nog geen vijfduizend US dollar (voor hem peanuts) Suriname op de wereldkaart te plaatsen. Als het gaat om maximaal rendement, kunnen die ruimtemiljardairs bij hem in de leer.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina