Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gidsen kunnen sightseeingauto’s eindelijk inzetten

Gidsen kunnen sightseeingauto’s eindelijk inzetten

24/09/2021 06:07 - Euritha Tjan A Way

De vier sighseeingauto's die de UTGS langer dan een jaar terug in ontvangst mocht nemen, zullen nu ingezet worden.

De vier sighseeingauto's die de UTGS langer dan een jaar terug in ontvangst mocht nemen, zullen nu ingezet worden. Foto: Collectie UTGS  

PARAMARIBO - De organisatie United Tourguides of Suriname (UTGS) kan haar geluk niet op. Na een traject van meer dan een jaar zal ze haar sightseeingauto’s eindelijk kunnen inzetten. “Het is een heel mooi cadeau dat net op rijd komt voor Wereld Toerismedag dat op 27 september gevierd wordt”, zegt secretaris van UTGS Errol Gezius in gesprek met de Ware Tijd.

De organisatie kreeg de vier singhtseeingauto's als onderdeel van het Innovation for Firms Suriname (IFS) programma dat onder de vorige regering werd geïnitieerd. UTGS kreeg als onderdeel van het Paramaribo Live Museum Cluster programma naast de vier auto's ook twee foodtrucks en twee digitale kiosken. "De afgelopen periode zijn we zo bezig geweest de vier auto's in orde te maken voor keuring en verzekering, dat we nu pas zullen kijken wanneer we de foodtrucks kunnen inzetten. Voor de keuring moesten bijvoorbeeld wipers geïnstalleerd worden en achterlichten, kortom alles wat een auto heeft. Dat duurde even, want ze zijn niet gemaakt om echt te dienen als auto", legt Gezius uit.

De komende dagen zal de gidsenorganisatie wat promotietours doen met de autootjes door de binnenstad. "Ze zijn bedoeld voor stadstours, maar ook voor feesten, verjaardagen en huwelijken. Althans met in achtneming van de Covid-19 maatregelen." Gezius meldt dat er binnen de UTGS een managementunit komt die zal moeten zorgen voor het onderhoud en de reserveringen van de vier auto's. "We hebben er lang op gewacht, dus we zullen er zuinig mee omgaan", aldus Gezius.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina