Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiebond verlengt ultimatum aan president

Politiebond geeft president meer ruimte om benoeming terug te draaien

24/09/2021 16:06 - Gilliamo Orban

President Chandrikapersad Santokhi (l) en Shivanand Ramlall, wiens benoeming tot commissaris van politie voor ophef heeft gezorgd.

President Chandrikapersad Santokhi (l) en Shivanand Ramlall, wiens benoeming tot commissaris van politie voor ophef heeft gezorgd. Foto: CDS  

PARAMARIBO - De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft het ultimatum verschoven dat de organisatie had gesteld aan president Chandrikapersad Santokhi over de benoeming van Shivanand Ramlall tot politiecommissaris. De algemene ledenvergadering (alv) heeft vrijdag besloten om het staatshoofd tot en met 30 september tien uur 's morgens de ruimte te geven om de benoeming terug te draaien.

De bond had vernomen van vicepresident Ronnie Brunswijk dat Santokhi al woensdag in het land zou zijn. "We willen geen onrust in de samenleving, omdat we ook hiervan deel uitmaken. Maar er moet niet gesold worden met de belangen van onze leden", zegt woordvoerder Revelino Eijk. De leden zijn nog steeds gebelgd te zijn over de benoeming.

Tijdens een alv dinsdag was het ultimatum gesteld op vrijdag tien uur 's morgens. "De president is nog in het buitenland en we weten dat het stormt in Amerika", onderbouwt Eijk de reden van de verschuiving van het ultimatum. "Ons standpunt blijft wel recht overeind en we hopen dat de regering tot inkeer komt", voegt hij eraan toe.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina