Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President Santokhi gestrand in Miami

President Santokhi gestrand in Miami

24/09/2021 17:17 - Ivan Cairo

President Santokhi gestrand in Miami

 

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi is gestrand in Miami. Door gecancelde vluchten in New York, waar hij de de algemene vergadering van de Verenigde Naties had bijgewoond, werd de aansluitingsvlucht naar Paramaribo in Miami gemist. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, tegen de Ware Tijd.

"Een deel van de gemeenschap heeft altijd zoveel kritiek op de president en de regering, maar deze president en de regering vliegen gewoon commercieel, met alle gevolgen van dien. Ondanks alle ongerief, de president neemt niet het enige toestel van de SLM om zichzelf goed te accomoderen en het reizend volk te benadelen, zoals voorheen gebeurde," zegt de minister.

Ramdin voegt eraan toe dat toenmalig president Desi Bouterse en toenmalig vicepesident Ashwin Adhin op buitenlandse reizen vaker gebruik hebben gemaakt van chartervluchten of privéjets "die het land honderdduizenden hebben gekost". "Op die manier werd het geld gebruikt en het Surinaamse volk benadeeld. Met deze regering en de president is dat niet het geval"," aldus de Bibis-minister.

Donderdag maakte de Communicatiedienst Suriname bekend dat de vlucht vanuit New York was vertraagd waardoor de president en zijn delegatie 24 uur later in Suriname zou arriveren, omdat de aansluiting zou worden gemist. De reisvertraging duurt nu al langer dan waarop was geanticipeerd. Desgevraagd zegt Ramdin dat de vlucht van American Airlines, waarmee de president van New York naar Miami zou vliegen, verschillende keren was vertraagd. Er waren geen andere opties om naar Miami te vliegen om de aansluitingsvlucht  naar Suriname te halen.

Het staatshoofd, dat vanaf één uur 's middags op de JFK Airport in New York was met een deel van zijn delegatie vertrok donderdagavond pas omstreeks kwart over elf en arriveerde rond twee uur in de ochtend in Miami. "Met alle gedoe rondom bagage zijn ze pas om vier in het hotel in Miami aangekomen. Vanwege het beperkt aantal vluchten naar Miami wordt naar alle reguliere opties gekeken om naar Paramaribo af te reizen", stelt Ramdin. De verwachting is dat Santokhi vrijdagavond of zaterdagochted in Suriname terugkeert.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina