Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Recordaantal coronadoden: 13

Recordaantal coronadoden: 13

24/09/2021 21:04 - Van onze redactie

Recordaantal coronadoden: 13

 

PARAMARIBO - Het dashboard op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg meldt dat er vrijdag dertien personen in Suriname zijn overleden aan Covid-19. Dat is het hoogste aantal sinds 10 en 19 juni toen er steeds elf overlijdens werden gemeld. Het sterftecijfer voor september stijgt naar 120. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Suriname hebben nu 841 mensen het leven gelaten.

Van het dashboard (https://bogsuriname.com/dashboard/) is verder af te lezen dat er in de afgelopen 24 uur 136 besmettingen bijkwamen, wat het totaal brengt op 39.276. Bij de swabunits hebben 295 zich gemeld, wat betekent dat het percentage positieven 46,1 is.

De dalende trend van het reproductiegetal, de zogenoemde 'r', houdt aan. De 'r' is vrijdag 0,78. In de ziekenhuizen liggen 92 personen en op de intensivecareafdelingen 21 patiënten. Volgens de BOG-website zijn vijftien personen genezen verklaard, wat dat totaal brengt op 26.796.

Tot zeker half tien vrijdagavond waren de data op de officiële Covid-19-website (https://covid-19.sr/)vreemd genoeg niet bijgewerkt. De cijfers waren nog die van de avond tevoren. Dit dashboard wordt doorgaans vóór dat van de BOG-website bijgewerkt. Later verscheen de melding "Delayed dashboard update today!"

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina