Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Richenel Akooi in gronddispuut met Leo Brunswijk

Richenel Akooi in gronddispuut met Leo Brunswijk

24/09/2021 00:00 - Gilliamo Orban

Richenel Akooi kijkt naar het enorme gat dat is gegraven door Leo Brunswijk.

Richenel Akooi kijkt naar het enorme gat dat is gegraven door Leo Brunswijk. Foto: Gilliamo Orban  

ALBINA - - Ik geloof niet in politieke macht, maar in het rechtssysteem van ons land. Ik heb daarom weer een rechtszaak aanhangig gemaakt tegen Leo Brunswijk en ik ben ervan overtuigd dat het recht zal zegevieren.” Dit zegt Richenel Akooi die in een dispuut is verwikkeld met Brunswijk.

Het gaat om een perceel van 641 vierkante meter aan de Granpasie te Albina. Brunswijk heeft daar met een graafmachine een gat gegraven dat bijna net zo groot is als de grond waar het om gaat. "Dat heeft hij gedaan, omdat hij vindt dat hij het perceel heeft opgehoopt en daarom het zand heeft afgegraven. Dit is echt belachelijk gi so wan bigi man en heeft hierdoor het recht in eigen hand genomen, omdat je niet eens bent dat de grond aan iemand anders toebehoort", zegt Akooi.

Hij vertelt dat hij het perceel in 1997 heeft aangevraagd en toont de Ware Tijd een beschikking, waaruit blijkt dat hij het in mei 2020 heeft gekregen. Intussen had Brunswijk rondom het perceel onder andere een loods en carwash gebouwd. Ook konden mensen alleen via het perceel van Akooi op het terrein van het hoofdkwartier van Abop in Marowijne komen. Volgens betrokenne werd er gebruikt gemaakt van zijn inrit waar hij duikers had geplaatst. "Een paar jaren terug was hij bij me gekomen en wilde me vergoeden voor het maken de inrit, maar ik heb geweigerd. En mi no opo no wan gron tori nanga a man", zegt Akooi.

 Akooi zegt dat vicepresident  Ronnie Brunswijk, broer van Leo, eerder heeft bemiddeld in de zaak en dat hij - Akooi - akkoord ging met een voorstel van de vp. "Ik zou een gedeelte van de inrit afstaan aan Leo en zou gecompenseerd worden met vrij domein grond naast mijn perceel. Maar Leo is het hiermee niet eens." De krant heeft meerdere keren telefonisch geprobeerd om Brunswijk te spreken, maar zonder resultaat.

Lees het uitgebreid artikel in de papiereneditie van de Ware Tijd van vrijdag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina