Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gepolijste bijl concessie Rosebel is archeologische vondst

Gepolijste bijl concessie Rosebel is archeologische vondst

25/09/2021 04:04 - Van onze redactie

Deze gepolijste stenen bijl is gevonden bij graafwerkzaamheden in de concessie van Rosebel Gold Mines.

Deze gepolijste stenen bijl is gevonden bij graafwerkzaamheden in de concessie van Rosebel Gold Mines. Foto: SGES  

PARAMARIBO - De gepolijste stenen bijl die tijdens graafwerkzaamheden nabij de Pikin Saramacca-concessie van Rosebel Gold Mines (RGM) is aangetroffen, blijkt een archeologische vondst te zijn. Behalve de bijl lagen er potscherven. De nieuwe vindplaats is niet ver van de grot waar in 2019 een eerdere archeologische vondst werd gedaan.

Na de ontdekking van de stenen bijl en de potscherven werden de werkzaamheden direct gestopt en werd de vondst gemeld bij de leiding van RGM, die geheel volgens de Monumentenwet 2002 contact heeft gemaakt met de Archeologische Dienst van het directoraat Cultuur en districtscommissaris Walter Bojanski van Sipaliwini, bestuursressort Boven-Suriname.

Archeoloog Irene Meulenberg, beleidsmedewerker van het directoraat Cultuur, ging vervolgens op veldinspectie met onder anderen Bojanski. De bijl en de potscherven worden onderzocht door de Archeologische Dienst. In de toekomst zullen de twee vindplaatsen worden opgegraven om meer informatie te verkrijgen over de geschiedenis van Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina