Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • De Dolfijn zet traject uit om weer te schitteren

De Dolfijn zet traject uit om weer te schitteren

28/09/2021 16:25 - Stan Herewood

Bij De Dolfijn zitten de leden niet stil, want rust roest vindt de vereniging.

Bij De Dolfijn zitten de leden niet stil, want rust roest vindt de vereniging. Foto: FB De Dolfijn  

PARAMARIBO - "Als de Surinaamse Zwembond om welke reden dan ook geen wedstrijden organiseert in december, denk ik dat De Dolfijn moet overwegen om met een interne competitie aan de slag te gaan", stelt Gerard Benschop, commissaris belast met de zwemsectie van De Dolfijn, in gesprek met de Ware Tijd. Zijn club wil niet langer aankijken tegen de stagnatie en heeft initiatieven genomen om haar leden in beweging te houden. In het weekend zijn er trainingssessies gehouden.

De bedoeling van de meetmomenten is om na te gaan of de zwemmers vooruit zijn gegaan en in welke mate. Alle jongens en meisjes van het zwemteam zijn in de gelegenheid gesteld zich te onderwerpen aan de trainingscyclus. "Er zijn geen beperkingen, eenieder mag deelnemen aan de testwedstrijden. De testwedstrijden zijn een stimulans, want als je geen arbeid verricht, zal je het resultaat ook niet zien. We houden niet op de sport naar hogere hoogten te brengen door de De Dolfijn-familie aan boord te krijgen."

Eén van de doelen van de zwemclub is om haar zwemmers zich te laten kwalificeren voor de Carifta Games. "Wij maken ons sterk met onze zwemmers om binnen vier jaar weer in de top te zitten van de Caribische regio. Onze gedachten gaan uit naar een gouden medaille. De Dolfijn wil de oude positie van dominantie op het toernooi terug", klinkt Benschop zelfverzekerd. Aan de testwedstrijden, die over drie maanden zijn uitgesmeerd, deden zestig zwemmers mee in het weekend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina