Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Keskesi South-1 blijkt droge olieput

Keskesi South-1 blijkt droge olieput

29/09/2021 20:56 - Van onze redactie

Keskesi South-1 blijkt droge olieput

Foto: Maersk Drilling  

PARAMARIBO - Apache en TotalEnergies hebben woensdag bekendgemaakt dat er geen commerciële hoeveelheid aardolie is gevonden in de taxatieput Keskesi South-1 in Blok 58 voor de kust van Suriname. Deze zogenoemde appraisal-put werd geboord op ongeveer 6,2 kilometer van de ontdekkingsput Keskesi East-1. De taxatieput is inmiddels afgedicht en verlaten.

"De eerste taxatiebron bij Keskesi was een substantiële stap om de zuidelijke omvang van het systeem te beoordelen", zegt Tracey K. Henderson, senior vice-president Exploraties van Apache. "Deze locatie had het potentieel om te bevestigen dat er een zeer grote bron aanwezig was als deze was verbonden met het reservoirzand in de ontdekkingsput". Dat blijkt niet zo te zijn.

Gegevens die uit de put worden verzameld, zullen worden gebruikt Apache's geologische model te kalibreren en de volgende stappen voor Keskesi-beoordeling te bepalen. Het boorschip, Maersk-Developer is intussen verhuisd naar de Sapakara South-1-put, waar een zogenoemde flow test zal worden uitgevoerd. Na de voltooiing van de Sapakara South-1 flow test, zal het exploratieprogramma worden voortgezet met het gereedmaken van de volgende exploratieput, Krabdagoe, net ten oosten van Keskesi.

Een ander boorschip, de Maersk Valiant, boort momenteel Bonboni, het eerste exploratieput in het noordelijke deel van Blok 58. Beide boorplatforms worden beheerd door TotalEnergies. Blok 58 omvat 1,4 miljoen hectare en bevindt zich in de vroege fasen van exploratie en beoordeling. Apache heeft de afgelopen twee jaar deelgenomen aan vier exploratie-ontdekkingen en één taxatiesucces voor de kust van Suriname. Naast het werkbelang van 50 procent in Blok 58, heeft het bedrijf ook een werkbelang van 45 procent in Blok 53, waar het van plan is in 2022 een exploratiebron te boren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina