Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OW pakt woningbouw weer op in 2022

OW pakt woningbouw weer op in 2022

30/09/2021 08:04 - Ivan Cairo

Het woningbouwproject te Richelieu in district Commewijne wordt hervat.

Het woningbouwproject te Richelieu in district Commewijne wordt hervat. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Sinds het aantreden van de regering in juli 2020 is er van woningbouwprojecten van de overheid weinig tot niets terechtgekomen mede vanwege de financieel zeer slechte positie die van de vorige regering is overgenomen. De meeste projecten waren door het niet betalen van aannemers of bureaucratische rompslomp bij projecten die met bilaterale financiering zouden worden uitgevoerd in het slop geraakt. Daar zal in 2022 verandering in komen.

In district Commewijne zal op de voormalige plantage Richelieu zelfbouw worden gestimuleerd. Een groot areaal, waarop zeker 265 woningen zullen worden neergezet voor burgers die daarvoor in aanmerking komen, zal bouwrijp worden gemaakt. Dat meldt het ministerie van Openbare Werken (OW) in het Financieel Jaarplan 2022.

De wijk Richelieu, waar sleutelklare volkswoningen werden neergezet, was een initiatief van de regering-Venetiaan dat verder is uitgebreid door het kabinet Bouterse. Dit project wordt, aldus OW, uitgevoerd met een lening, waarbij herschikking dient plaats te vinden met aannemer Kuldipsingh.

Binnen het project 'Bijdragen aan particuliere verkavelaars voor bouwrijp maken terreinen' zal het ministerie zorgen voor de aanleg van wegen of ontwatering in gebieden die nog niet zijn ontsloten. Het gaat om circa 250 percelen van diverse particuliere projecten verspreid over diverse districten. Dit project stagneert vanwege het ontbreken van financiering.

In het kader van de woningbouw zal het Social Housing Project dat wordt gefinancierd door China worden uitgevoerd. Hierbij gaat het om het aanleggen van de infrastructuur en het bouwen en sleutelkaar opleveren van 350 huizen te Reeberg nabij de 's Landsboerderij. Dit project dateert van 2016 en is nooit uitgevoerd. Identificatie van de locatie heeft thans plaatsgevonden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina