Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bedrijfslevenorganisaties willen verplichte vaccinatie

Bedrijfslevenorganisaties willen verplichte vaccinatie

02/10/2021 10:49 - Van onze redactie

Bedrijfslevenorganisaties willen verplichte vaccinatie

 

PARAMARIBO - "Wij kunnen ons niet langer gegijzeld houden door vaccinatieweigeraars die niet altijd op zuivere gronden de vaccinatie weigeren", schrijven de VSB, Asfa, ICT-AS, Shata, VEAPS, SBV, Survam, SJV, AAV, Akmos en Plis zaterdag in een gezamenlijke verklaring. Daarin geven ze aan niet lang te kunnen wachten op werknemers om zich vrijwillig te laten vaccineren. De overheid wordt daarom opgeroepen om de nodige wettelijke maatregelen te treffen opdat bedrijven hun gevaccineerde medewerkers, hun klanten en andere stakeholders kunnen beschermen tegen deze dodelijke ziekte.

De organisaties vinden dat ze niet kunnen blijven opdraaien voor de kosten die gepaard gaan met (mogelijke) besmettingen. Ze kijken uit naar de nodige wettelijke maatregelen om het vaccineren te verplichten nu de wetenschap heeft aangetoond dat er onder gevaccineerden, alhoewel deze ook het risico lopen besmet te raken, haast geen sprake is van ziekenhuisopname of erger en dat het overbrengen van een besmetting een veelvoud lager ligt.

De gezondheidsautoriteiten worden gevraagd om een pragmatische en op risico gebaseerd beleid te ontwikkelen voor quarantaineverlichting voor gevaccineerde medewerkers die geen Covid-19 hebben, maar wel tot een direct contactpersoon behoren. Dat zou kunnen worden gedaan door vroegtijdig en frequent te testen en de periode van quarantaine drastisch te verminderen. "Het bedrijfsleven rekent op de medewerking van de overheid om de private sector inderdaad in de gelegenheid te stellen een waardige bijdrage te leveren aan de wederopbouw van onze economie", aldus de bedrijfslevenorganisaties.

Ze wijzen erop dat de meeste bedrijven, vooral de middelgrote en kleine in diverse sectoren, aan het overleven zijn in deze crisisperiode. Gesteld wordt dat er in 2021 vele kosten zijn gemaakt als gevolg van de coronapandemie. Genoemd worden uitgaven en inkomstenderving die gepaard gaan met de gevolgen van de lockdowns, besmettingen op de werkvloer, quarantainedagen van werknemers en incentives om zich te laten vaccineren. De elf organisaties zeggen dat de fragiele economie een boost nodig heeft en roepen ondernemers en corporate leiders op om alle maatregelen te treffen en zodoende maximale bescherming te bieden aan hun werknemers en te voorkomen dat door onnodige besmettingen de bedrijfsvoering in gevaar komt door hoge thuisisolatie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina