Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Alleen gevaccineerde sporters naar Cali

Volledige vaccinatie vereist voor toegang Surinaamse sporters in Colombia

02/10/2021 08:06 - Marinio Balsemhof

De U23-vrouwenvolleybalselectie is tot nu toe de enige die zeker is van deelname aan de eerste Pan American Youth Games.

De U23-vrouwenvolleybalselectie is tot nu toe de enige die zeker is van deelname aan de eerste Pan American Youth Games.  

PARAMARIBO - Suriname doet van 25 november tot en met 5 december mee aan de eerste Pan American Youth Games. Desiré Eendragt, onlangs herkozen als bestuurslid van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), maakt duidelijk dat volledige vaccinatie een vereiste is om deel te nemen aan het regionaal toernooi in Cali, Colombia. "Elke persoon die in Cali wil komen, moet gevaccineerd zijn", benadrukt de chef de mission in gesprek met de Ware Tijd.

Tot nu toe hebben alleen de volleybalsters zich gekwalificeerd, maar ook karateka's, zwemmers, atleten, badmintonspelers en wielrenners proberen een startbewijs te bemachtigen. Op de nominatielijst staan 42 sporters, maar de organisatie is bezig de lijst te finaliseren. "Het kan dus minder worden", zegt Eendragt.

Vanwege de coronasituatie zal de selectie op verschillende momenten afreizen. "Elke sporter moet zich twee dagen vóór het event aanmelden en vertrekt de dag na zijn evenement. Deze maatregel is getroffen vanwege de Covid-19-situatie."

Organisatorisch zit alles op schema bij het SOC. Er is een tijdschema opgezet, zodat niets over het hoofd wordt gezien. "Wij werken samen met de organisatie in Cali de key dates af, waardoor niemand achter raakt met de planning", geeft Eendragt aan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina