Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sefanja Lisse zal eerste bezoek Adawai nooit terug kunnen vertellen

Sefanja Lisse zal eerste bezoek Adawai nooit terug kunnen vertellen

07/10/2021 16:21 - Samuel Wens

Sefanja Lisse zal eerste bezoek Adawai nooit terug kunnen vertellen

 

SIPALIWINI - “Ik kom nooit meer hier," klinkt het luidkeels huilend. Chayenne Lisse (9) heeft haar broer Sefanja Lisse (13) verloren tijdens een eerste kennismaking met het dorp waar haar moeder vandaan komt in het Boven-Surinamegebied.

Maandagmiddag verdween Sefanja in de diepte bij de aanmeerplaats van het dorp Adawai -een uur stroom opwaarts varen van Atjoni- tijdens het baden. Hij was op vakantie met zijn ouders in het dorp, vertelt zijn negenjarige zus. "Mijn vader is van de stad en mijn moeder van het dorp. Wij -hun vier kinderen- komen voor het eerst op bezoek waar onze moeder vandaan is en dan moet dit gebeuren, "zegt ze snikkend. "Zo moet onze kennismaking beëindigen!".

Het ontzielde lichaam van Sefanja is inmiddels door mannen van de dorpen Nieuw-Aurora en Tjalikondre geborgen zegt bestuursopzichter (bo) Bradley Saaki. De teraardebestelling zal volgens de bo na afstemming met het dorp Guyaba plaatsvinden. "Zij zijn bekend met de speciale rituelen", zegt de vader van Sefanja die niet bij naam genoemd wenst te worden. Op droevige toon zegt hij: "Ik was niet erbij, toen mijn zoon ging baden". Hij weet dus niet hoe het ongeval kon plaatsvinden. Bij het overlijden van iemand in de rivier wordt die begraven waar het ongeluk zich heeft voorgedaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina