Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoge Franse cultuuronderscheiding voor Monique Nouh-Chaia

Hoge Franse cultuuronderscheiding voor Monique Nouh-Chaia

08/10/2021 15:27 - Van onze redactie

Monique Nouh-Chaia-Sookdew Sing (r) krijgt de oorkonde overhandigd van vertrekkend Franse ambassadeur Antoine Joly.

Monique Nouh-Chaia-Sookdew Sing (r) krijgt de oorkonde overhandigd van vertrekkend Franse ambassadeur Antoine Joly. Foto: Franse ambassade  

PARAMARIBO - Monique Nouh-Chaia-Sookdewsing is onderscheiden met de Franse medaille ‘Ridder in de Orde van Kunst en Letteren voor Buitenlanders’. Deze onderscheiding van de hoogste culturele orde in Frankrijk kreeg Nouh-Chaia Sookdewsing woensdag opgespeld door de vertrekkende Franse ambassadeur Antoine Joly tijdens een korte ceremonie.

Deze prestigieuze en eervolle onderscheiding is de kunstgaleriehoudster toegekend door het Franse ministerie van Cultuur voor haar bijna dertig jaar lange staat van dienst in de Surinaamse cultuurwereld. Nouh-Chaia-Sookdew Sing is manager van Readytext Art Galery. De galerie is een podium voor onder andere schilders, schrijvers en beeldende kunstenaars om ook internationaal te exposeren. "Deze medaille ben ik je verschuldigd voor je constante inzet om de Surinaamse kunst in de wereld bekendheid te geven", zei ambassadeur Joly aan Nouh-Chaia-Sookdewsing.

Joly vindt dat zij de onderscheiding terecht verdient voor haar niet aflatende toewijding, vastberadenheid, inzicht voor nationale en internationale samenwerking en het overbrengen van de diepe passie van kunst op iedereen om haar heen.

Monique Nouh -Chaia _Franse Onderscheiding 2Een stralende Monique Nouh-Chaia-Sookdew Sing met haar opgespelde medaille.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina