Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Vaccinatiebereidheid neemt toe'

'Vaccinatiebereidheid neemt toe'

08/10/2021 00:00 - Euritha Tjan A Way

Burgers staan in de grote hal van de Politieacademie om hun vaccinatieprik te halen. Dit soort grote vaccinatie events zullen nu weer opgestart worden.

Burgers staan in de grote hal van de Politieacademie om hun vaccinatieprik te halen. Dit soort grote vaccinatie events zullen nu weer opgestart worden. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De vaccinatiebereidheid is in de afgelopen periode toegenomen. Om dat te blijven stimuleren zal getracht worden om toch grote vaccinatie-events te houden. Dat kwam naar voren tijdens de Covid-19 persconferentie donderdag.

"We gaan proberen om met de schaarse mankracht die er is toch weer KKF ook te activeren. Dat hebben we vandaag gedaan en we willen in het weekend ook open gaan.  We hopen dat het lukt, want het gaat niet makkelijk. De situatie in de ziekenhuizen is namelijk niet verbeterd. Er zijn nog steeds heel veel opnamen," liet voorzitter van de Stuurgroep Covid-19 Communicatie Soenita Nannan Panday-Gopisingh weten. De directeur Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul liet desgevraagd weten dat het afschaffen van de grote vaccinatie-events eind vorige maand niet perse permanent zou zijn. "We passen onze strategie aan, aan wat we zien dat de bevolking doet." Hij liet weten dat er opties worden bekeken om het vaccineren 1x24 uur mogelijk te maken. "Dat zal misschien het geval zijn bij het Zorghotel."

Ook in het binnenland lijkt de bereidheid voor vaccinatie toe te nemen. Maureen van Dijk-Wijngaarde, onderdirecteur Medische Zaken van de Medische Zending (MZ) liet weten dat bij een bezoek aan het dorp Laduani in het Boven Surinamegebied MZ verrast was omdat bewoners van een dorp verder de rivier af geld hadden ingezameld om de boot naar Laduani te betalen om gevaccineerd te worden. "Ik het dorp Kawemhakan is er een pastor die het Wayana spreekt en al heel lang in het gebied is. Hij is de inheemsen daar ook aan het stimuleren het vaccin te nemen", vertelde Van Dijk-Wijngaarde.

Tijdens de persconferentie was er ook zeer voorzichtige optimisme over de mogelijkheid dat de piek van de vierde golf achter ons lag. "We hebben nog steeds een hoog percentage besmettingen en veel mensen laten zich niet testen, maar als we kijken naar de cijfers kan het zijn dat de piek is geweest. Maar zeker kunnen we dat nu nog niet zeggen", aldus Gajadhar Sukul.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina