Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BEP voelt zich gemeden als priklocatie door Volksgezondheid

BEP voelt zich gemeden als priklocatie door Volksgezondheid

09/10/2021 05:47 - Samuel Wens

BEP-partijcentrum aan de Nieuw Weergevondenweg ook beschikbaar als priklocatie.

BEP-partijcentrum aan de Nieuw Weergevondenweg ook beschikbaar als priklocatie. Foto: BEP  

PARAMARIBO - Ronny Asabina, voorzitter van de BEP, wil minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid niet verwijten partijpolitiek te bedrijven met de strijd tegen Covid-19. “Maar ik vraag mij af waarom de VHP, NPS en Abop wel inentingen mogen organiseren in hun partijcentra en BEP niet. Ons partijcentrum is ter beschikking gesteld voor Covid 19-vaccinaties. Minister Ramadhin is daarvan op de hoogte gesteld."

Volgens de parlementariër heeft hij in De Nationale Assemblee tot viermaal toe Ramadhin hierop gewezen. "De weigerachtige houding van de minister om geen gebruik te maken van een plek in een volksbuurt, waarvan bekend is dat het krioelt van de vaccin-weigeraars, is onbegrijpelijk", zegt Asabina. Hij vindt dat Ramadhin met 'twee maten' meet. "Als wij niet in eenheid de strijd tegen Covid-19 aangaan zal Suriname verliezen."

Minister Ramadhin weerspreekt de beweringen van Asabina en reageert fel. "Laat Asabina aangeven bij wie hij het verzoek heeft gedaan en wanneer. Laat hij de brief en de afwijzing tonen."

Op 25 mei kwam de BEP met een persverklaring getiteld: 'President Santokhi moet Covid-19-gebeuren naar zich toetrekken'. Deze verklaring eindigde met: "Tenslotte stellen wij ons partijcentrum beschikbaar aan de autoriteiten voor gebruik in de strijd tegen de Covid-19-pandemie. Dat is onze solidariteitsbijdrage in deze crisis."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina