Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cursus zaalvoetbal MA wordt online gehouden

Cursus zaalvoetbal MA wordt online gehouden

11/10/2021 19:58 - Marinio Balsemhof

Cursus zaalvoetbal MA wordt online gehouden

 

PARAMARIBO - Anthony Terborg is helemaal gereed voor de cursus ‘zaalvoetbal MA’ (member association) die dit weekend wordt gehouden. Weliswaar online vanwege de Covid-19-toename in het Caribisch Gebied. Head of referee Robert Obergh zegt dat er woensdag een zoommeeting is met de Concacaf waarbij zij het over het programma zullen hebben.

De cursus zal onder leiding van een Fifa-instructeur worden verzorgd door de regio development officer van de Concacaf en Jagny Anderson en Steven Botland van Suriname. Ook zal dan bekend zijn wie de Fifa-instructeur is.

Voor Terborg is deze opfrissingscursus belangrijk omdat hij door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is voorgedragen om tot het Fifa-korps te worden toegelaten. Er zullen in totaal elf zaalvoetbalarbiters aan de cursus deelnemen. Deze zijn volgens Obergh de arbiters die steeds aan de onlinemeetings van de Scheidsrechterscommissie hebben deelgenomen. "Ik ben blij met de cursus omdat het je scherper maakt in het beoordelen van situaties. En natuurlijk ook als je internationaal moet gaan fluiten, dat je dan op één lijn bent met de overige arbiters", aldus de leidsman.

Tijdens de cursus zal er merendeels worden gesproken over the law of the game­ - de wet van het spel - en de gewijzigde regels. Obergh vindt het jammer dat zo weinig arbiters zullen deelnemen aan de cursus. De exacte redenen waarom slechts een kleine groep interesse toont weet hij niet. Maar hij denkt dat de motivatie is komen weg te vallen door de gevolgen van de corona uitbraak en de situatie in het land. Vanuit de commissie wordt getracht de leidsmannen te blijven motiveren, echter zonder resultaat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina