Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kerken en vakbonden protesteren dinsdag tegen vaccinatiedwang

Kerken en vakbonden protesteren dinsdag tegen vaccinatiedwang

11/10/2021 08:07 - Valerie Fris

Steven Reyme zegt dat er dinsdag vreedzaam geprotesteerd zal worden.

Steven Reyme zegt dat er dinsdag vreedzaam geprotesteerd zal worden. Foto: Facebook collectie Steven Reyme  

PARAMARIBO - Op dinsdag 12 oktober zullen diverse ‘verontruste burgers, kerkgemeenschappen en vakbonden’ een protestdemonstratie houden op het Onafhankelijkheidsplein. Zoals in hun oproep omschreven doen ze dat tegen ‘injectie-dwang, medische discriminatie, apartheid en haatzaaierij’.

Apostel Steven Reyme van de gemeente Logos International die de oproep ondersteunt, benadrukt dat het zal gaan om een vreedzaam protest. "Wij zullen ons houden aan de Mohana-regels en dat maken wij duidelijk aan een ieder die zal meedoen aan dit protest. Wij zijn niet tegen vaccinatie maar wel tegen de dwang ervan", verduidelijkt Reyme.

Hij vindt het erg dat mensen indirect gedwongen worden om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. "Als God zelfs mensen niet dwingt om Hem te dienen waarom zouden mensen ons dwingen in andere besluiten?" De kerkleider zegt dat hij in zijn functie als voorganger een ieder uit zijn gemeente doorgeeft dat wie zich wil laten vaccineren daar vrij in is en wie zich nog niet wil laten vaccineren de ruimte moeten nemen totdat zij zich overtuigd voelen.

"Wij willen met dit protest een signaal afgeven aan de overheid dat wij niet aan de kant zullen staan en toekijken dat er misschien een wet wordt aangenomen die vaccineren verplicht stelt. Alhoewel wij begrijpen dat de economie kan instorten als die niet normaal op gang kan komen en de druk op de gezondheidszorg groter wordt", zegt Reyme.

De betrokkenen vragen van de overheid dat zij gaan praten met een ieder en dat er zo een brede maatschappelijke discussie op gang zal worden gebracht voordat zij verregaande (wettelijke) besluiten neemt;

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina