Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP on Air: ‘Deze etnische politiekvoering niet eerder gezien’

NDP on Air: ‘Deze etnische politiekvoering niet eerder gezien’

11/10/2021 06:10 - Euritha Tjan A Way

NDP-parlementariër Melvin Bouva erkent wel dat de regering het moeilijk heeft.

NDP-parlementariër Melvin Bouva erkent wel dat de regering het moeilijk heeft. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De prestaties van regering Santokhi/Brunswijk zijn tijdens de NDP on Air-meeting van zondag onder een vergrootglas geplaatst. De huidige coalitie krijgt blijkens de toespraken tijdens de bijeenkomst een dikke onvoldoende. Het sociale beleid, de gemaakte en niet ingeloste beloften, de etnische benoemingen, het beleid waarbij vrienden- en familie benoemd worden en de aanpak van Covid-19 werden allemaal afgekraakt.

Spreker Amzad Abdoel beet de spits af en trachtte gedocumenteerd aan te tonen dat de regering, onder meer door inkomsten vanuit Staatsolie, niet te maken kreeg met een lege staatskas in het afgelopen regeringsjaar dat nu ongeveer 450 dagen oud is. "In haar regeerperiode heeft de huidige regering al SRD 6.111,9 miljoen binnengehaald. Als iemand na deze ontvangsten aangeeft dat de staatskas leeg was, liegt die persoon," vindt Abdoel.

NDP-parlementariër Melvin Bouva vond dat de coalitie meer los dan vast stond. Hij noemde de rol van de eens zo grote NPS "de mat waarop de Abop en VHP de voeten vegen." Het is volgens hem duidelijk dat deze coalitie in de afgelopen 450 dagen niets heeft gedaan om het leed van het volk te verminderen. "Er zou 3 miljoen diasporakapitaal naar Suriname komen. Het is er nog niet. Het volk zou het niet voelen, maar u voelt het wel en waar zijn de vakbondsleiders? Een van de voorvechters van de vakbonden is zelfs adviseur op het Kabinet van de Vicepresident. Ze stonden allemaal op trucks om aan te geven hoe slecht het gaat in het land. Waar zijn ze nu? Nu daar het veel slechter gaat," vroeg Bouva zich af.

Terwijl de NDP-regering degene was die tekenden met het IMF in 2016 en de samenwerking vroegtijdig ophief, zei Bouva geen fan te zijn van het IMF. "Want IMF doet pijn." De uitspraak over de evaluatie van de benoemingen van president Chandrikapersad Santokhi werd ook gezet naast van de vicepresident Ronnie Brunswijk. De eerste zei in Nederland dat het benoemingenbeleid geëvalueerd en benoemingen mogelijk teruggedraaid zou worden. De vp daarentegen zei dat hij niets terug zou draaien. "Ik ga met de journalisten meegaan naar het regeringsgebouw om meer vragen te stellen", uitte Bouva zich quasi serieus.

Oud-DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons was hekkensluiter. "We komen wel uit de economische crisis, maar ik ben bang voor een veel groter kwaad. De etnische sfeer en spanningen in dit land die door deze regering worden gecreëerd zijn als een tijdbom. Deze manier van etnische politiekvoering is ongekend voor Suriname. Ik heb het niet eerder gezien, onder geen enkele regering. De VHP heeft de stemmers laten geloven dat ze is uitgegroeid tot een multi-etnische partij. Maar laten we dat dan ook terugzien in de benoemingen die gedaan worden", vond Simons.

Ze vind dat de regering de schuld altijd afschuift op anderen: "Het is een falen van de bevolking, het is de schuld van zij die niet willen vaccineren of als niets helpt is het de schuld van de vorige regering." De NDP on Air-meeting werd uitgezonden via Apintie-televisie. Op Youtube was te zien dat ook ongeveer 350 mensen op dit platform de vergadering hebben gevolgd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina