Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting 1 voor 12 verblijdt tachtig jongeren met een schooltas

Stichting 1 voor 12 verblijdt tachtig jongeren met een schooltas

11/10/2021 18:02 - (Bewerkt persbericht)

Stichtingsvoorzitter Louis Vismale (links achter) met de verblijde kinderen van Onverwacht en omgeving.

Stichtingsvoorzitter Louis Vismale (links achter) met de verblijde kinderen van Onverwacht en omgeving. Foto: Stichting 1 voor 12  

PARAMARIBO - Stichting 1 voor 12 heeft tachtig kinderen in Onverwacht voorzien van een schooltas met schoolbenodigdheden. Het gaat om kinderen wiens ouder het niet breed hebben. 1 voor 12 hoopt hiermee een zware last van de schouders van ouders en verzorgers weggehaald te hebben bij de start van het nieuwe schooljaar. De stichting heeft ook schooltassen aan huis bezorgd voor hen die niet aanwezig konden zijn, staat in een persbericht.

De overhandiging vond zaterdag plaats bij het eethuis van de stichting te Onverwacht. Het schooltassenproject heeft SRD 40.000 gekost en is betaald uit de eigen kas en van giften van buitenlandse donateurs. Voorzitter Louis Vismale merkte op dat burgers in Suriname moeilijke tijden doormaken. 1 voor 12 voorziet schoolgaanden al zestien jaren van schooltassen. Vismale vindt het jammer dat het niet gelukt is om het beoogde aantal van 225 jongeren te voorzien van een tas, wat het plan was. Hij hoopt dat andere organisaties en personen de overige van jongeren kan voorzien van een schooltas.

"Mijn boodschap naar alle schoolgaanden is, dat zij het beste ervan moeten maken en ook moeten waarderen, leren en begrijpen dat deze schooltas als symbool staat dat zij morgen iets in de maatschappij worden. Wij wensen alle schoolgaanden heel veel succes toe en doen ook een beroep op de ouders om ze hierbij te begeleiden en te ondersteunen." Vismale is  tevreden met het verloop van de dag waarop de jongeren ook werden getrakteerd op popcorn, patat BBQ, bami en snacks.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina