Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Meer immigratieposten nodig voor grenscontrole Marowijnerivier’

‘Meer immigratieposten nodig voor grenscontrole Marowijnerivier’

12/10/2021 05:59 - (Bewerkt persbericht)

‘Meer immigratieposten nodig voor grenscontrole Marowijnerivier’

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De grenscontroles op de Marowijnerivier dienen te worden geoptimaliseerd. Dit om de spreiding van covid-19 tegen te gaan. Er is nu één immigratiepost langs de Marowijnerivier met manschappen van het Nationaal Leger die het doen met beperkte middelen, zegt minister Krishna Mathoera van Defensie. "We moeten de mensen bewuster maken om zich te laten inenten, dat is de enige oplossing."

De oostgrens telt maar één immigratiepunt. "We verwachten niet dat mensen van Stoelmanseiland helemaal naar Marowijne komen om via de immigratiepost te gaan. Dat gaat niet gebeuren", schetst de minister het beeld tegenover de Communicatie Dienst Suriname (CDS). Dagelijks varen passagiersboten continu vanuit verschillende plekken van en naar Frans-Guyana. Er dienen daarom op meerdere locaties immigratieposten te komen.

"U ziet zelf hoeveel boten op en neer gaan. Ik denk dat we daar mensen bewuster moeten maken. Het is een heel ander soort grens", zei de minister vrijdag bij de afsluiting van de civiel-militaire operatie in Albina tegenover journalisten. "We hebben één boot en proberen zoveel mogelijk te surveilleren. Ook samen met de Fransen patrouilles te doen, maar het gaat niet lukken om met één boot alles te beheersen en te controleren."

Voor wat betreft Suriname onderstreept Mathoera dat er meerdere immigratieposten opgezet dienen te worden langs de gehele Marowijnerivier. Deze zijn heel erg kostbaar om op te zetten, vooral als het gaat om huisvesting, onderhoud en beheerskosten. De defensieminister merkt op dat het een heel aparte vraagstuk is dat integraal bekeken moet worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina