Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wakapasi standhouders woest over hangjongeren

Wakapasi standhouders woest over hangjongeren

12/10/2021 20:33 - Sharon Singh

Jongeren 'terroriseerden' zaterdag Wakapasi en de Palmentuin. Door de grote horde besloot de politie tot ongenoegen van de standhouders om alles af te sluiten.

Jongeren 'terroriseerden' zaterdag Wakapasi en de Palmentuin. Door de grote horde besloot de politie tot ongenoegen van de standhouders om alles af te sluiten. Foto: Sharon Singh  

PARAMARIBO - Standhouders van Wakapasi zijn van mening dat ze door de jeugd inkomsten derven in een toch al uitdagende tijd. Horecabedrijven waren door de crises voor bijna een jaar genoodzaakt hun zaken op een laag pitje te draaien. Zaterdag werd het hen nog moeilijker gemaakt toen ze onaangenaam verrast werden door een massa hangjongeren. De politie zag op een bepaald moment geen andere uitweg dan de plek afsluiten.

"Ze jagen onze klanten weg, omdat ze in groten getale hier komen opdagen. Tegen de controles zijn we niet, maar als de politie wil coördineren, kan ze liever de massa hangjongeren hier weghouden", vindt Radjen Battja van Sweetie Koffie Suriname. "We zouden het appreciëren als ze niet vόόr de gestelde tijden optreden. Soms worden de wegen al om zes uur afgezet. Dat is killing voor onze business", stelt standhouder Lina Asmus van Chapa's Grill. Ook toiletjuffrouw Rafaella Collin is woedend. "Deze jongeren komen aan mijn brood. Als de zaken eerder gesloten moeten worden, dan wil dat zeggen verminderde inkomsten voor mij. In mijn tijd had je dit soort wangedrag niet", moppert ze.

Maar volgens Mike Nerkust, bestuurslid van Stichting Palmentuin Wakapasi Craft & More is er niets mis is met de gebeurtenissen van het afgelopen weekend. "Hebben ze een event georganiseerd? Wakapasi is een openbare plek", zegt hij. Men moet niet met twee maatstaven meten. Waarom mogen de luxe plekken wel hun gang gaan en de plekken waar normale mensen komen niet? Over het niet dragen van een mondkap zegt hij: "Precies hoe ze bij Mighty Racks en Koffiebox geen mondkap op hebben en niemand er wat tegen doet, moet het kunnen gelden voor de plekken waar normale mensen komen. Niet omdat het om mensen gaat met geld laat je ze en treed je op bij de kleine man."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina