Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Parlement eist vriendelijker Covidbeleid van Ramadhin

Parlement eist vriendelijker Covidbeleid van Ramadhin

13/10/2021 18:03 - Wilfred Leeuwin

Parlement eist vriendelijker Covidbeleid van Ramadhin

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het parlement dringt erop aan dat minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid een vriendelijker Covid-beleid gaat voeren. Vanuit zowel de oppositie als de coalitie is benadrukt dat de huidige aanpak onvriendelijk is. De reacties van de parlementariërs volgden nadat de minister dinsdag een presentatie had gegeven over het Covid-beleid en wat het beleid van de regering is. Hij presenteerde cijfers die door de leden werden getypeerd als onrealistisch.

Uit de cijfers blijkt dat onder de creoolse gemeenschap personen het minst bereid zijn zich te laten vaccineren en het meest besmet raken. Onder die groep vallen ook de meeste doden vallen en het grootste aantal personen die worden opgenomen voor behandeling in het ziekenhuis.

Ronny Asabina, fractievoorzitter van de BEP, vindt dat de minister eenzijdige selectieve etnische cijfers presenteert en interpreteert. "Het komt niet goed over, omdat juist vanuit de samenleving de mensen hebben aangeboden bij te dragen, zoals bijvoorbeeld alle leiders van het traditioneel gezag. Die hebben hun onderdanen opgeroepen zich te laten vaccineren. Daarnaast zijn de meeste zorgverleners juist uit die etnische groep die wordt aangetoond als de mensen die zich niet laten vaccineren", aldus Asabina. Hij noemde het beleid demotiverend en autoritair.

Volgens Harriët Ramdin van de VHP zorgt de minister met zijn dwangbeleid alleen maar voor tegenstand bij de samenleving. Patricia Etnel van de NPS-fractie roept de bewindsman op socialer te zijn. "Toont u wat meer saka fasi" raadde zij aan. De parlementariërs vinden dat Ramadhin zijn autoritaire en dwingende houding moet verruilen voor meer maatschappelijke betrokkenheid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina