Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond SWM wil binnen 24 uur oplossing

Bond SWM wil binnen 24 uur oplossing

14/10/2021 12:40 - Jason Pinas

Bondsvoorzitter Dwain Cairo en personeel van de SWM trokken donderdag naar het kabinet van de president.

Bondsvoorzitter Dwain Cairo en personeel van de SWM trokken donderdag naar het kabinet van de president. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - "Unu weri keba fu a model disi. We zijn al maanden hiermee bezig", roepen ontevreden werknemers van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM). De bond onder leiding van Dwain Cairo heeft zojuist een petitie aangeboden bij het kabinet van de president en aan voorzitter Marinus Bee van De Nationale Assemblee. Directeur Moensi heeft de brief in ontvangst genomen bij het kabinet omdat president Chandrikapersad Santokhi in een Zoommeeting zit.

Het personeel van de SWM is woedend over het feit dat er tot nu toe geen duidelijkheid is over een toelage die is overeengekomen met de directie. "We worden steeds van het kastje naar de muur gestuurd. En we zijn moe geworden. Wi e dede."

Cairo wil de hoogte van de toelage niet noemen, maar zegt wel tegen de Ware Tijd dat het bedrag tijdens de onderhandeling bij de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname is voorgesteld aan partijen. "We hebben de president duidelijk gemaakt dat we binnen 24 uur een oplossing willen", benadrukt Cairo. Indien dat niet gebeurt kan de actie worden verscherpt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina