Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meningsverschillen in regering over benoemingen

Meningsverschillen in regering over benoemingen

14/10/2021 14:10 - Van onze redactie

De voltallige regering zoals ingesteld op 16 juli. De vergadering van de raad van ministers ging woensdag niet door.

De voltallige regering zoals ingesteld op 16 juli. De vergadering van de raad van ministers ging woensdag niet door. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - In de regering zijn er meningsverschillen over een aantal nieuwe benoemingen waarvoor voordrachten zijn gedaan. Zo bleek woensdag tijdens een vergadering van de Onderraad Personele Aangelegenheden waarbij voordrachten onder de loep werden genomen. Minister Albert Ramdin (Bibis) bevestigt desgevraagd dat er “verschil van inzichten” is.

"Tijdens die vergadering is geconstateerd dat er toch wel verschillende inzichten zijn bij de leden van de onderraad met betrekking tot voorstellen voor benoemingen. Die verschillen liggen in het feit dat een deel van de onderraad niet bereid is benoemingen te beoordelen dan wel goed te keuren zonder dat onderliggende stukken aanwezig zijn", aldus de bewindsman. Uiteindelijk is besloten de vergadering te beëindigen zonder dat er besluiten zijn genomen.

Aan de Ware Tijd zegt minister Ramdin dat het gaat om verschillende benoemingen in algemene zin. Deze kwestie zal besproken worden binnen de overlegorganen van de regering en met de president. Woensdag ging de reguliere vergadering van de raad van ministers niet door. Nadat dat bekend werd circuleerden geluiden over spanningen binnen de regering en zou vicepresident tevens voorzitter van de ministerraad, Ronnie Brunswijk, daarom de vergadering hebben afgeblazen.

Later op de dag waren geen van de Abop/PL-ministers aanwezig op de vergadering van de regeringsraad. Waarom de vicepresident de rvm-vergadering had afgeblazen was Ramdin niet bekend. Ook een andere minister zegt aan de Ware Tijd niet te weten waarom de vergadering niet is doorgegaan. Geen van beide bewindslieden zouden bij de aanvang aanwezig zijn. Toen hij de boodschap kreeg dat de meeting was afgeblazen was Ramdin op weg naar de ondertekening van een productiedelingscontract tussen Staatsolie en Chevron en nam de andere minister op dat moment deel aan een Zoom-meeting.

Ramdin vermoedt dat de rvm-vergadering niet is doorgegaan omdat er elders verschillende activiteiten plaatsvonden waar bewindslieden aanwezig moesten zijn. Een deel van het ministersteam zou dus laat komen of helemaal afwezig zijn. "Best mogelijk dat dat de reden is geweest voor de vicepresident om de raad van ministersvergadering te verdagen naar de volgende week".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina