Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Revo Pinas heeft oplossing voor zware tijden Suriname

Revo Pinas heeft oplossing voor zware tijden Suriname

14/10/2021 00:00 - Shanavon Arsomedjo

Revo Pinas heeft oplossing voor zware tijden Suriname

Foto: collectie Revo Pinas  

PARAMARIBO - Suriname heeft niet alleen God, maar ook zijn burgers nodig om zich op te bouwen en te redden uit de situatie waarin het nu verkeert. In het nummer ‘Sranan e krey’ roept Revo Pinas daarom landgenoten op om in gebed te gaan en samen tot een oplossing te komen. De situatie en omstandigheden in het land zijn de inspiratie geweest om dit lied te schrijven.

Het is niet alleen een lied met een boodschap maar ook met een oplossing. 'Sranan e krey' gaat over de huidige tijd: de economische crisis in combinatie met Covid-19. Ook discriminatie tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden houdt de artiest en anderen bezig. "Er zijn verschillende issues waarmee we geconfronteerd raken. Vandaar mijn oproep aan alle Surinamers om de handen in elkaar te slaan en dit mooi land op te bouwen, met de door God beschikbaar gestelde wijsheid en kracht."

 "Twee jaar geleden was ik al met het nummer bezig, maar nu is het de juiste tijd om het uit te brengen." Pinas beschouwt dit project als het succesvol uitvoeren van een opdracht die God hem gaf. "Het doet mij goed dit te mogen doen. Het uiteindelijke doel is dat wij, Surinamers, elkaar helpen en niet alleen aan onszelf denken."

De zanger is van mening dat Suriname, een land vol potentie en rijkdom, nimmer armzalig zou mogen zijn. "De grootste rijkdom is het mengsel van verschillende etnische groepen. Als wij maar konden beseffen hoe uniek dit is, zouden wij beter met elkaar omgaan."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina