Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tosh van Dijk op trainingskamp in Nederland

Tosh van Dijk op trainingskamp in Nederland

14/10/2021 17:28 - Marinio Balsemhof

Taekwondoka Tosh van Dijk (r) is na het mislopen van de Tokio Olympics niet bij de pakken blijven neerzitten.

Taekwondoka Tosh van Dijk (r) is na het mislopen van de Tokio Olympics niet bij de pakken blijven neerzitten. Foto: Collectie Tosh van Dijk  

PARAMARIBO - De Surinaamse taekwondoka Tosh van Dijk wil aanwezig zijn op de Olympische Spelen van Parijs, Frankrijk. Hij heeft intussen al zijn strategie uitgezet. Na het mislopen van de onlangs gehouden Spelen in Tokio, Japan, heeft de vechter een beeld van wat hem te wachten staat. En hij is vast van plan niets aan het toeval over te laten om er over drie jaar wel bij te zijn.

Zijn afwezigheid op de Spelen in Tokio was wel een bitter pil voor Van Dijk, maar hij beweert er intussen overheen te zijn. "Het gaat bij mij niet zo zeer om de obstakels die je als sporter moet overbruggen, maar om het overbruggen daarvan. Ze op te lossen en verder te gaan", geeft hij vurig aan.

Gesprekken met zijn ouders, vriendin, kennissen en met verschillende coaches hebben hem daarbij geholpen. "Maar de battle is uiteindelijk echt met jezelf. Mensen kunnen je nog zoveel zeggen, maar uiteindelijk ga jij zelf de keuze moeten maken. Jij moet tot jezelf kunnen praten en jezelf kunnen motiveren. Geen enkel obstakel moet het einde zijn. Het beste wat je kan doen is eruit leren".

Met zijn participatie aan een trainingskamp in Nederland is de stap gezet tot kwalificatie voor Parijs. "Ik heb ervoor gekozen om in Nederland op trainingskamp te gaan, omdat er in Europa momenteel een aantal wedstrijden op programma staan. Voor mij is het belangrijk om zo dichtbij als mogelijk te trainen, omdat het financieel en logistiek gezien makkelijker vliegen is naar de wedstrijden of toernooien", zegt hij.

Ook heeft de Surinaamse vechter al eerder met de Nederlandse bondscoach Manni Zareei getraind. Na één van die trainingskampen, behaalde hij brons op de Wereld Islamitische Solidariteit Spelen in Azerbaijan in 2017. Ook heeft de Nederlander bewezen in staat te zijn om topatleten te vormen. "Ik wil met hem trainen omdat hij nu langer in het vak zit, langer bezig is met internationale wedstrijden, jarenlange ervaring heeft en hij is de afgelopen maanden naar diverse toernooien gegaan. Dus hij weet precies wat het niveau is en waaraan wij moeten werken", maakt Van Dijk duidelijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen