Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weer forse verhoging tarieven Telesur onvermijdelijk

Weer forse verhoging tarieven Telesur onvermijdelijk

14/10/2021 10:03 - (Bewerkt persbericht)

Weer forse verhoging tarieven Telesur onvermijdelijk

 

PARAMARIBO - Telesur verkeert in ‘zwaar vaarwater’. Een forse verhoging van de tarieven is daarom onvermijdelijk op korte termijn. “Om de telecommunicatiedienstverlening in Suriname te garanderen is het noodzakelijk dat Telesur zijn bedrijfsvoering weer marktconform op economische merites mag doen”, meldt het bedrijf in een persbericht. “Voor continuering van de bedrijfsvoering is het onvermijdelijk om in de directe toekomst prijsaanpassingen door te voeren.”

Sinds het begin van de financiële crisis en de Covid-pandemie in 2020 heeft Telesur zijn diensten aangeboden tegen een koers van SRD 7, terwijl de marktkoers al ruim het dubbele was. Bij het doorvoeren van de unificatiekoers van SRD 14,29 in september vorig jaar heeft Telesur zijn commerciële koers aangepast naar SRD 12,50 terwijl de marktkoers rond SRD 18,20 was. Daarnaast zijn alle tarieven van toeleveranciers ook gestegen. "Echter doordat Telesur de samenleving tegemoet is gekomen met lagere commerciële prijzen", is vorig jaar groot verlies geleden van 43 miljoen US dollar. Hierdoor nam het eigen vermogen met 24 procent af.

Medio dit jaar werd de unificatiekoers losgelaten en kwam er een vrije marktkoers van SRD 21, wat "zeer ernstige risico's" met zich meegebracht voor Telesur. Ook nu is het een uitdagend jaar omdat met een commerciële koers van SRD 12,50 moet worden geopereerd. Daarom wordt elke US dollar die wordt uitgegeven "voor 68 procent gesubsidieerd uit de eigen reserve". In bijna twee jaren tijd zijn de enorme inkomstenderving en koersverliezen opgelopen tot circa 73,5 miljoen US dollar.

"Het is van belang om te beseffen dat het uitvallen van Telesur geen optie is voor de samenleving. In deze tijd is internet de zijden draad waar onze economie aan hangt. Continuering van de dienstverlening van Telesur is belangrijk om de digitale economie en daarmee de toekomst van Suriname veilig te stellen", aldus het persbericht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina