Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Behoefte anoniem vaccineren blijkt hoog

Behoefte anoniem vaccineren blijkt hoog

15/10/2021 05:57 - Euritha Tjan A Way

De voorzitter van de Stuurgroep Covid-19 Communicatie Soenita Nannan Panday-Gopisingh vindt dat geen dwang toegepast moet worden om bereidwilligen af te houden van vaccinatie.

De voorzitter van de Stuurgroep Covid-19 Communicatie Soenita Nannan Panday-Gopisingh vindt dat geen dwang toegepast moet worden om bereidwilligen af te houden van vaccinatie. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Er blijkt een grote behoefte te zijn bij mensen om zich anoniem te laten vaccineren. Dat bleek donderdag tijdens de Covid-19 persconferentie. Javier Asin, coördinator van het Nationaal Coördinatie Team bevestigde dat er grote groepen mensen zijn die wel gevaccineerd willen worden, maar niet willen dat anderen dat weten.

"Tijdens de vaccinatiedag bij de Drie Koningenkerk, meer bekend als de Rajpurkerk, aan de Mahonylaan waren er lange rijen van veelal mensen in auto's met donkere ruiten. Ze kozen ervoor om in de auto te blijven en niet gewoon binnen te wandelen omdat ze in de auto niet herkend zouden worden. Dat terwijl ze sneller geholpen konden worden bij de walk-in", zegt Asin.

Hij zegt dat anoniem vaccineren wel mag, maar hij zegt ook dat hij een grote hekel heeft aan mensen die anderen verbieden om te vaccineren. "Daar heb ik een even grote hekel aan als mensen die anderen dwingen om te vaccineren." Asin verduidelijkte dat de mensen veelal bang waren voor represaille uit hun eigen omgeving. "Ook wanneer bedrijven komen vaccineren en de mensen een cadeautje krijgen en op de foto mogen zijn er mensen die zeggen: 'hou dat alles maar. Ik wil niet dat mensen weten dat ik gevaccineerd ben anders wordt vreemd naar mij gekeke'."

Ook voorzitter van de Stuurgroep Covid-19 Communicatie Soenita Nannan Panday-Gopisingh zei dat het niet zo kan zijn dat bepaalde groeperingen protesteren tegen dwangmaatregelen van de regering terwijl diezelfde dwang ook toegepast wordt op anderen die wel willen vaccineren. "Je kan niet toepassen wat je afwijst", gaf ze aan.

Zowel Asin als Nannan Panday-Gopisingh merkt op dat de situatie in de zorg bijzonder nijpend is. "We willen niet overgaan op dwang, maar als het doorgaat zoals het nu gaat en het vaccineren niet nog meer vaart neemt, dan zullen we over een week of zes mogelijk geen keus hebben." Het team benadrukte tijdens de persconferentie dat er meer vaccinatielocaties komen. Een daarvan is Zorghotel waarbij mensen tot elf uur 's avonds dus ook na de lockdown uren, in de auto gevaccineerd kunnen worden. "We hopen dan ook de mensen die iets meer privacy willen, daar te kunnen accommoderen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina