Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste Cashpnts in Paramaribo in gebruik genomen

Eerste Cashpnts in Paramaribo in gebruik genomen

15/10/2021 21:14 - (Bewerkt persbericht)

Eerste Cashpnts in Paramaribo in gebruik genomen

 

PARAMARIBO - Banking Network Suriname (BNETS) heeft vrijdag de eerste Cashpnts in Paramaribo in gebruik genomen. De twee pinautomaten bevinden zich bij het oude DSB-gebouw, op de hoek van de Kasabaholoweg en Estreliasstraat. BNETS verhuist binnenkort naar deze locatie. Zo wordt vermeld in een persbericht.

De eerste Cashpnt werd eind juli in het binnenlandse dorp Goejaba, in district Sipaliwini, in gebruik genomen. Op termijn zullen alle ATM's van De Surinaamsche Bank, Finabank, Hakrinbank, de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo, de Surinaamse Postspaarbank en de VCB Bank plaatsmaken voor de uniforme rood-grijze Cashpnts. Die kunnen door klanten van alle banken gebruikt worden.

Het vergroten van de toegang tot financiële diensten voor alle burgers is een gezamenlijke inspanning. Zo is vastgelegd in een memorandum of understanding (MoU) tussen de ministeries van Financiën en Planning en Sociale Zaken en Volkshuisvesting, de Surinaamse Bankiersvereniging en BNETS. Als onderdeel van deze samenwerking en binnen het kader van een efficiënte aanbieding van financiële diensten, is het noodzakelijk dat er één centrale aanbieder van ATM's is om in geheel Suriname contant geld beter beschikbaar, bereikbaar en toegankelijker te maken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina