Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkiezingen NDP moeten uitwijzen of Adhin Bouterse opvolgt

Verkiezingen NDP moeten uitwijzen of Adhin Bouterse opvolgt

15/10/2021 00:00 - Euritha Tjan A Way

Desi Bouterse tijdens een van de persconferenties van de regering in 2019.

Desi Bouterse tijdens een van de persconferenties van de regering in 2019. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - "We zullen zien wat het wordt", antwoordt Ricardo Panka, woordvoerder van de Nationale Democratische Partij (NDP), op de vraag of Ashwin Adhin werkelijk de nieuwe voorzitter wordt van de partij. Panka zegt dat op dit moment Ramon Abrahams, strijdmakker en boezemvriend van Desi Bouterse, de waarnemend voorzitter is nu Bouterse in rust is.

Het medium Suriname Herald publiceerde donderdagavond dat Bouterse in een interview met Ricardo de Souza van Radio Paramaribo NDP heeft gezegd dat hij Adhin als opvolger heeft aangewezen voor de paarse partij. Panka bevestigt dat hij dat heeft gezegd. Wel zegt hij dat de partij in een proces zit om tot verkiezingen te komen en het dus niet zeker is dat het werkelijk Adhin wordt. "De voorzitter ziet wel graag dat de processen ertoe leiden dat hij zijn opvolger wordt, maar we zullen zien hoe dat uitpakt en of dat werkelijk de ontwikkeling wordt."

Panka zegt dat de NDP nu bezig is met een proces van vernieuwing en evaluatie en dat de banden in de partij hechter aan het worden zijn. Al jaren doen de geluiden de ronde dat de NDP zonder Bouterse in elkaar valt. Aan de andere kant is ook vaker gezegd dat als Bouterse een stap terug doet, de NDP juist kan groeien.

Panka zegt dat de partij niet uiteen zal vallen. "Boutisten, revolutionairen en noem maar op. Verschillende namen onder een vlag. Bovendien is Bouterse niet weg. Hij neemt voor nu rust. Maar hij zal de partij blijven bijstaan in raad en daad. Het leiderschap zal ondersteuning krijgen van Bouterse. Daarnaast is de partij al groot. We hebben zestien zetels. Toch zeggen we dat iedereen welkom is, de partij is altijd heel open geweest", zegt Panka.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina