Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eind oktober invoering Covid-pas met QR-code

Eind oktober invoering Covid-pas met QR-code

16/10/2021 00:00 - Wilfred Leeuwin

Eind oktober invoering Covid-pas met QR-code

 

PARAMARIBO - Suriname zal aan het eind oktober de Covid-pas met een QR-code invoeren. Deze mededeling deed minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in De Nationale Assemblee. “Wij zijn in een afrondende testfase om de invoering van de pas door te voeren”, aldus de bewindsman. Een speciale werkgroep van zijn ministerie zal hem de komende week een presentatie geven over de werking en het gebruik van de Covid-pas, die landelijk van toepassing zal zijn.

Om de Covid-pas te kunnen invoeren moet het databestand van gevaccineerde personen compleet worden gemaakt. De pas verschaft informatie over het wel of niet zijn gevaccineerd, of de persoon hersteld is van een Covid-besmetting en of de persoon is getest op het virus. De Surinaamse Covid-pas met QR-code moet volgens Ramadhin internationaal geaccepteerd worden. Dit is belangrijk voor wanneer personen naar het buitenland reizen en de pas vereist is.

Ramadhin beloofde donderdag aan het parlement dat de verstrekking van informatie hierover tijdig zal plaatsvinden. Ook reageerde hij op de kritieken die eerder in de week zijn geuit door parlementsleden. Hij zei dat het beleid van de regering juist erop is gericht om burgers te motiveren zich te laten vaccineren en dat het geen verplichting is. Evenwel blijkt uit een conceptwetsvoorstel dat een wettelijke vaccinatieplicht zal worden ingevoerd. Wie zich niet laat vaccineren zal of kan de toegang worden ontzegd tot openbare ruimten en besloten arbeidsplekken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina